hilberink bosch transforms old garage into integrated live/work space hilberink bosch transforms old garage into integrated live/work space
nov 09, 2014

hilberink bosch transforms old garage into integrated live/work space

hilberink bosch transforms old garage into integrated live/work space
photo by rené de wit
all images courtesy of hilberink bosch architecten

 

 

 

designed by dutch studio hilberink bosch architecten, this interior renovation project provides both living and working accommodation for studio boot, a netherlands-based design practice. the scheme involved transforming an old dilapidated garage building that boasts three spacious open-plan levels behind its large brick façade. set back from the passing street, a large void is positioned at the center of the plan, crowned with a steel framed roof canopy. at ground floor level a lounge and dining space opens out onto a large garden at the rear of the property. carefully chosen decorations and furnishing are positioned around the structure, lending the scheme a sense of individuality.

hilberink bosch architecten studio boot designboom
three spacious open-plan levels are contained behind the building’s large brick façade
photo by rené de wit

hilberink bosch architecten studio boot designboom
a central atrium connects the scheme
photo by rené de wit

hilberink bosch architecten studio boot designboom
the large void is crowned with a steel framed roof canopy
photo by petra janssen

hilberink bosch architecten studio boot designboom
white tiling is used throughout the design
(left) photo by rené de wit / (right) photo by petra janssen

hilberink bosch architecten studio boot designboom
dining space opens out onto a garden
photo by petra janssen

hilberink bosch architecten studio boot designboom
the attic at the building’s uppermost level
photo by annemariken hilberink

hilberink bosch architecten studio boot designboom
retractable doors blend internal and external space
photo by thomas mayer

hilberink bosch architecten studio boot designboom
the rear of the property
photo by thomas mayer

  • re-purpose old garage into live/work space

    Erick Salas says:

have something to add? share your thoughts in our comments section below.

comments policy
LOG IN
designboom's comment policy guidelines
generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

what if you disagree with what we or another commenter has to say?
let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

- please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
- please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
- please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
- please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
- please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
(there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
the best 100-200 entries too.)

a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

architecture news