torafu architects fits out aesop kawaramachi store in kyoto torafu architects fits out aesop kawaramachi store in kyoto
jan 06, 2014

torafu architects fits out aesop kawaramachi store in kyoto

torafu architects fits out aesop kawaramachi store in kyoto
photo by takumi ota
all images courtesy of torafu architects

 

 

 

having collaborated with aesop on three previous occasions, torafu architects has finalized a new store for the australian skincare company located in kyoto, japan. the scheme, designed and completed in just four months, involved the renovation of the interior and exterior of the two-storey building situated on one of the city’s busy shopping streets. titled ‘aesop kawaramachi’, the project blends seamlessly into the kyoto streetscape providing a casual and intimate environment for its clientele.

 

 


an inviting entrance leads towards a customer hospitality area at the rear
photo by takumi ota

 

 

 

carefully altering the existing structure, torafu architects maximized the constraints of the 3.2 meter wide plot, with an inviting entrance leading towards a hospitality area at the rear where customers can relax and unwind. fully utilizing the six meter height of the design, squid fishing boat lights are hung through the center of the shop fully illuminating the compact volume. the second level of the scheme provides a place for its occupants to socialize further, an open space promoting interaction and engagement.

 

 


squid fishing boat lights are hung through the center of the shop
photo by takumi ota

 

 

 

öya stone flooring is used alongside flexible boards for shelving and display units, helping establish a natural palette of materials which, when used in tandem with the pale green fixtures and fittings, evokes a sense of calmness within the store. the façade presented to the street is clad entirely in neutrally toned boards, allowing the outlet’s internal components to catch the eye and welcome in passing trade.

 

 


the pale green fixtures and fittings help evoke a sense of calmness within the store
photo by takumi ota

 

 


the scheme was designed and completed in just four months
photo by takumi ota

 

 


öya stone flooring is used alongside flexible boards for shelving and display units
photo by takumi ota

 

 


a large counter and a long bench are found in the hospitality area
photo by takumi ota

 

 


upstairs an open public space promotes interaction and engagement
photo by takumi ota

 

 


a bathroom situated at the upper level of the design
photo by takumi ota

 

 


(left) stairway connecting the two levels
(right) looking down from the upper storey
photos by takumi ota

 

 


‘aesop kawaramachi’ viewed from the street
photo by takumi ota

 

 

project info:

 

type: retail
facility design: ENDO-lighting, maxray (lightings)
production: &S
credit: graphics: aesop
site area: kawaramachi, kyoto
total floor area: 86 sqm (926 sqf)
design period: september – november 2013
construction period: november – december 2013
photography: takumi ota

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    architecture news