05 AM arquitectura: rural guest house
 
05 AM arquitectura: rural guest house
jun 17, 2012

05 AM arquitectura: rural guest house

‘rural guest house’ by 05 AM arquitectura, sant climenç, pinell del solsonès, spain
images courtesy of
05 AM arquitectura

within the town of sant climenç in the pinell del solsonès region of spain, the ‘rural guest house’ by girona-based
practice 05 AM arquitectura offers visitors to the countryside a temporary shelter. maintaining the original character
and supporting a limited budget, an old dwelling was adapted into a modern accommodation with updated amenities.

making use of an interior brick divider, steel plates are inserted into every third course and affixed to the opposing wall
forming an open-riser staircase. the same technique was also implemented for shelving along the metal fireplace.
the white ceiling made from a series of inverted concrete vaults integrates up-lighting fixtures by concealing a bulb with a
curved panel. a modest stair formed with oriented strand board leads from the bedroom to a level added during the refurbishment.

05 AM arquitectura: rural guest house
living, dining + kitchen

05 AM arquitectura: rural guest house
view of living + dining area from kitchen

05 AM arquitectura: rural guest house
dining area

05 AM arquitectura: rural guest house
kitchen + dining area

05 AM arquitectura: rural guest house
fireplace and stairway wrap the brick wall

05 AM arquitectura: rural guest house
inverted cement vault is the form for light fixtures

05 AM arquitectura: rural guest house
steel treads inserted into the mortar joints of the brickwork

05 AM arquitectura: rural guest house
stairs lead to bedroom

05 AM arquitectura: rural guest house
plywood stair within bedroom

05 AM arquitectura: rural guest house
bedroom

05 AM arquitectura: rural guest house
foyer

05 AM arquitectura: rural guest house
entry foyer maintains character of the original structure

project info:

architects: joan arnau and carme muñoz. 05 am arquitectura
team: glòria puig (interior design student)
location: sant climenç, pinell del solsonès
surface: 155m²
photographs: 05 am arquitectura

  • Reabilitação com muita qualidade!!! Gostei!

    Mário Rocha
  • I liked the furniture, not the space!

    Korby
  • @antoniosamaras
    the article has been updated, thank you for the feedback

    lauren db
  • as far as i can tell, the stairs are of osb, not plywood. nice project though.

    antoniosamaras
  • very rural, very beatiful.

    Diego

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,100 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine