2A+P/A: 'square' installation in l'aquila
 
2A+P/A: 'square' installation in l'aquila
sep 18, 2010

2A+P/A: 'square' installation in l'aquila

‘the square’ by 2A+P/A at the culture festival in l’aquila all images courtesy 2A+P/A

rome-based architectural firm 2A+P/A (gianfranco bombaci and matteo costanzo) have designed and created an installation for the culture festival in l’aquila, italy. ‘square’ is a space for social engagement and interaction, composed of a large linear bench circumscribing a four-sided area. inside, an arrangement of two to three-tiered steps act as seating or podium.

the installation repurposes used skids for the general structure, and underlights the bordering benches to create a visibly public space and atmosphere at night. the basic and somewhat vague forms in the center of the space encourages free interpretation and improvisation on how to use the objects. 

2A+P/A: 'square' installation in l'aquila

2A+P/A: 'square' installation in l'aquila

2A+P/A: 'square' installation in l'aquila

2A+P/A: 'square' installation in l'aquila

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,074 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine