3andwich studio based in beijing renovated a landmark ‘shang ping village’ in fujian province, china. using and preserving the pre-existing development, the architects created several multifunctional public spaces suitable for the great flow of tourists coming here every day. 


exterior view of ‘lotus Chamber’

 

 

the site comprises different very useful cultural and landscape elements, such as ancient wells and stage ruins, bamboo shoots, and a pond. integrating these treasures in the new design, 3andwich team directed their attention on the unused pigsty and barn, which were the principal objects on the site. the new ‘pigsty bistro’ is now a major building in the area — the architects saved the rabbles façade and wooden roof. 


night view

 

 

the pigsty was initially divided into four rooms, which now each contains a new bar, a sitting area, and a ‘kang table’, a heatable brick bed. the architects aimed at creating a cozy and dramatic atmosphere inside by adding ‘homely’ interior elements.


exterior view of ‘pigsty bistro’

 

 

right next to the bistro, a small meeting room called ‘orchard conference’ is located. this pavilion is covered with a tiled roof and has a full-height glass window. it provides public services available for all visitors as well as the pigsty.


aerial view

 

 

the old utility room is transformed into ‘lotus chamber’, a teahouse set on the pond. the visitors can go through the pavilion to its platform to observe the site’s sophisticated landscape over the pond.


brick bed area of ‘pigsty bistro’


coffee table area of ‘pigsty bistro’


the stone walls of the original pigsty were maintained of  ‘pigsty bistro’


the stone walls of the original pigsty were maintained in ‘pigsty bistro’


together with the pigsty bistro, orchard conference provides services for all visitors


 lotus chamber — a teahouse transformed from an old utility room


the wooden canopies applied as a bamboo shoot squeezing space and a pavilion

 

 

project info:

 

project name: shangping village regeneration – tai fu tai mansion

location: xiyuan town, jianning county, sanming city, fujian province, china

client: people’s government of xiyuan township

architectural design company: 3andwich design / he wei studio(

principal architect: he wei

architectural design team: zhao zhuoran, li qiang, chen long, chen huangjie, wang lingzhe, zhao tong, ye yuxin, song ke

building area: 2700 sqm

design: aug 2016 – nov 2016

construction: nov 2016 – dec 2017

lighting design: zhang xin studio, tsinghua university school of architecture

lighting design team: zhang xin, han xiaowei, zhou xuanyu, niu bentian

interior construction drawing: hongshang design

photographer: zhou meng

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: maria erman | designboom

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    PRODUCT LIBRARY

    a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

    architecture news