A-asterisk constructs gabled hot spring for three-part complex in china
 
A-asterisk constructs gabled hot spring for three-part complex in china
aug 15, 2014

A-asterisk constructs gabled hot spring for three-part complex in china

A-asterisk constructs gabled hot spring for three-part complex in china
all images courtesy of A-asterisk

 

 

 

with the intent to fully submerge a design into the landscape of qiqihar, china, A-asterisk has constructed ‘hezhitang hot spring’. as part of a three-phase complex covering approximately 62,000m², the overall plan includes aquatic clubs, charted spa rooms, a five-star hotel, small theaters, a mall, and corresponding ancillary buildings. each of these programs are contained within rectilinear volumes that orient themselves towards the nearby wetlands. the architectural style is that of a gable roof structure with black walls, black tiles, and accented edges lined in white. the sides of each form are built with expansive glass curtain walls, creating a long cylindrical viewing container which frames the surrounding scenery.

a-asterisk qiqihar hezhitang hot spring
layered structural supports of the roof

 

 

 

the beginning construction of the development occupies the southern portion of the 170,000m² site. as visitors walk through the doorway from the east, they arrive at the entrance hall that continues the dark color palette of the exterior. the extruded massing is covered by a layering of ceiling supports that force perspective down the elongated interior. as circulation continues, a service counter filters men and women into corresponding locker rooms and small hot springs that are concealed by barriers of trees and shrubs. in the main space, a figural pool is situated in the center as smaller water features line the perimeter for different functions that accommodate groups of all sizes.

a-asterisk qiqihar hezhitang hot spring
figural pool

a-asterisk qiqihar hezhitang hot spring
hot spring 

 

 

 

the second floor is accessible through circulation cores for opposite sexes and a large staircase that evenly divides the plan into the restaurant and the upper lounge that faces the greenery. for added privacy, occupants may also navigate behind the kitchen where a relaxation room is hidden from diners. up on the third floor, the roof separates the administrative functions, such as staff storage and offices, from individual meditation rooms above the pool and lockers respectively.

a-asterisk qiqihar hezhitang hot spring
hot springs

a-asterisk qiqihar hezhitang hot spring
hot spring

a-asterisk qiqihar hezhitang hot spring
corridor to the saunas

a-asterisk qiqihar hezhitang hot spring
night view

a-asterisk qiqihar hezhitang hot spring
exterior entrance at night

a-asterisk qiqihar hezhitang hot spring
looking at the structure from the wetlands

a-asterisk qiqihar hezhitang hot spring
from south

 

 

 

 

project info:

 

project name: qiqihaer hezhitang hot spring
location: qiqihaer, china
principle use: hot spring
client: mingdao group
site area: 169,140.53m²
total floor area: 11,357.03m²
height: 17.035m
structure type: RC
design period: november 2010 – july 2013
construction period: august 2011 – may 2014
architecture design: A-asterisk (nakamura nobuhiro, qin yi, shigeno yuji, wang wenping, he zengcai)
construction drawing: heilongjiang linye architectural design institute (dong changzheng, chang yuting, zhang shaohua, lin ping, jiao youfen, wang huijie)
interior design: A-asterisk (nakamura nobuhiro, qin yi, shigeno yuji, wang wenping, he zengcai)
landscape design: A-asterisk (nakamura nobuhiro, qin yi, shigeno yuji,, lai jie, wang wenping, he zengcai), kanemitsu hiroshi design office (kanemitsu hiroshi), sea bass (suzuki chiho)
signage design: A-asterisk (nakamura nobuhiro, qin yi, shigeno yuji) uji design (maeda yutaka) 

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

  • It would be nice to see some meditative sculpture incorporated into the grounds.

    Paedra

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

(6 articles)

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,100 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine