a-cero architects design the interior of an iniala beach house
all images courtesy of a-cero architects

 

 

 

international studio a-cero architects has shared with us images of one of their most recent works, the interior design of villa bianca and a restaurant in the iniala hotel on natai beach, phuket. the form of the rooms are dictated by curving roofs that almost meet at a central axis oriented towards the ocean. between them, a linear pool extends the entire length of the structures reaching out past the enclosed spaces towards the shore. as the two rooms volumetrically play off of one another, so the interior design defines similar yet vastly different schemes. wood planks wrap the interior of the curving canopy complemented by sinuous white panels- in one unit oriented to point the eye towards the ocean, in the other oriented to emphasize the curving of the structure, in the perpendicular axis. the orientations also dictate the custom interior furnishings, taking the existing lines to transform them into the fixtures that bring comfort and luxury to the rooms. the reflective white headboards, counters, benches and vanities are crafted from the highest quality polycarbonate so as to erase any hint of seems. 

a-cero architects design the interior of an iniala beach house
view from the swimming pool

 

 

a-cero architects design the interior of an iniala beach house
the first unit with the wood planks oriented towards the exterior

 

 

a-cero architects design the interior of an iniala beach house
roof panels sinuously flow into benches along the side of the room

 

 

a-cero architects design the interior of an iniala beach house
head board transforms into back-lit ceiling panels in the second room

 

 

a-cero architects design the interior of an iniala beach house

 

 

a-cero architects design the interior of an iniala beach house
custom vanity behind the headboard

 

 

a-cero architects design the interior of an iniala beach house
bathroom

 

 

a-cero architects design the interior of an iniala beach house
exterior portion of the rooms

 

 

a-cero architects design the interior of an iniala beach house

 

 

a-cero architects design the interior of an iniala beach house
restaurant interior marked by waving sectional wooden dividers alluding to the ocean’s surface

 

 

a-cero architects design the interior of an iniala beach house
exterior of the restaurant

 

 

 

drawings

 

 

project info:

 

 

architect: kim in-cheurl+archium
designer: jo joonyoung
location: nepal, mustang, jomsom
programme: fm radio broadcasting
site area: 1,500㎡
building area: 747.81㎡
building scope: 1f
structure: masonry structure +rc structure
outside finishing: on site stone, wood
inside finishing: on site stone, wood+thk 8mm glass
structural engineer: kya structural engineers co.,ltd
construction work: sambu(nepal)pvt.ltd.
mechanical engineer: eng energy design lab & geuk dong electronic design lab
design period: 05.2012~09.2012
construction period: 09.2012~07.2013
client: mbc + koica
photographer: koji fujii / nacasa&pertners inc.