a21studio builds salvaged ring coffee shop from recycled wood
all images courtesy of a21studio

 

 

 

a21studio has completed a coffee shop positioned alongside a highway in the vietnamese countryside. the project, entitled ‘salvaged ring’, takes its name from the large quantity of scrap wood used in the building’s construction. the timber, which was sourced in a range of shapes and sizes, have been adapted to suit new functions. smaller pieces are utilized as louvers, while the main structure is formed from the larger sections – connected by traditional mortise and tenon techniques.

a21studio salvaged ring nha trang city vietnam designboom
the structure is positioned alongside a highway in the vietnamese countryside

 

 

 

the structure’s distinctively curved thatched roof extends from the passing street, before descending towards the riverbank at the rear of the scheme. the ringed canopy connects all aspects of the design, while internal spaces are organized around a central courtyard. this communal area is used as both a spatial generator and a climatic modifier, allowing solar gain and providing natural ventilation.

a21studio salvaged ring nha trang city vietnam designboom
the timber, which was sourced in a range of shapes and sizes, have been adapted to suit new functions

a21studio salvaged ring nha trang city vietnam designboom
smaller wooden pieces are utilized as louvers, while the main structure is formed from the larger sections

a21studio salvaged ring nha trang city vietnam designboom
internal spaces are organized around a central courtyard

a21studio salvaged ring nha trang city vietnam designboom
a communal area is used as both a spatial generator and a climatic modifier

a21studio salvaged ring nha trang city vietnam designboom
the ringed canopy connects all aspects of the design

a21studio salvaged ring nha trang city vietnam designboom
the structure’s distinctively curved thatched roof extends from the passing street

a21studio salvaged ring nha trang city vietnam designboom
‘salvaged ring’ gently illuminated at night

 

 

project info:

 

name of project: salvaged ring
client: minh khang wood
location: nha trang city, vietnam
project area: 1620 sqm
building area: 360 sqm
materials: specification wood frames
completed: june, 2014