the tent by a21studio shades guests from vietnamese heat
all images courtesy of a21studio

 

 

 

commissioned by a hot spring and mineral resort, vietnamese practice a21studio has completed a small spa perched upon the incline of hill near nha trang city. oriented to face an adjacent river, ‘the tent’ offers a place for relaxation, isolated from the site’s other, more physical activities.

 

a steep thatched roof prevents sunlight from entering the enclosure, protecting occupants from the region’s intense heat. the eaves of the canopy are carefully positioned as not to disrupt views out of the structure – either towards the passing river or the city center. local materials such as dry-stacked stones and coconut leaves are used alongside rocks, reinforced steel and a variety of tiles, lending the project an organic and native quality. internally, the program is divided across two levels. an upper storey contains a private bedroom, surrounded by wooden frames and colored glazing, while downstairs, a mineral-based infinity pool stretches out towards the edge of the site.

a21studio the tent nha trang city vietnam designboom
the spa is perched upon the incline of hill near nha trang city

a21studio the tent nha trang city vietnam designboom
view of the infinity pool from the upper level

a21studio the tent nha trang city vietnam designboom
a thatched roof prevents sunlight from entering the enclosure, protecting occupants from intense heat

a21studio the tent nha trang city vietnam designboom
local materials, including a variety of tiles, lend the project an organic and native quality

a21studio the tent nha trang city vietnam designboom
a mineral-based infinity pool stretches out towards the edge of the site

a21studio the tent nha trang city vietnam designboom
the interior of the structure illuminated at night

a21studio the tent nha trang city vietnam designboom
an upper storey contains a private bedroom

a21studio the tent nha trang city vietnam designboom
the eaves of the canopy are carefully positioned as not to disrupt views out of the structure

a21studio the tent nha trang city vietnam designboom
the roof’s profile ensures that the building merges with the vietnamese landscape

 

 

project info:

 

project name: the tent
client: i-resort hot spring
location: nha trang city, vietnam    
building area: 126 sqm
materials: rock, wood, coconut leaf, used furniture and tiles    
completed: june, 2014
photography: a21studio