act_romegialli: green box renovation in italy
 
act_romegialli: green box renovation in italy
feb 27, 2013

act_romegialli: green box renovation in italy

a neglected garage on the lush slopes of the raethian alps is revisited and revitalized bringing a new meaning to the term ‘green roof’. the ‘green box’ by italian practice act_romegialli can be more appropriately structurally categorized not by the thin metal elements that mesh across the existing stone columns, but by the layers of predominantly deciduous vegetation that cover the various parts of the building. the first mesh is composed of lonicera periclymenum and polygonum baldshuanicum, creating a sturdy purlin-like support network for the lighter humulus lupulus and clematis tangutica.

 

the ground plane alternates groups of herbaceous annuals and perennials that ensure an even flowering all year round. the dense living walls and canopy naturally shade the interior of the repurposed gardening pavilion with simple cooking area and a gathering space immersed in the forest. a palette of man-made raw materials blends in with the natural; galvanized steel makes up a thin counter with integrated cooking nooks and storage for various tools and resources, large reclaimed wood planks cover the floor meeting with low grey concrete walls that end in the original stone columns.

act_romegialli: green box renovation in italy
entry
image © marcello mariana

act_romegialli: green box renovation in italy
view form below the site
image © marcello mariana

act_romegialli: green box renovation in italy
vegetation completely consuming the structure
image © marcello mariana

act_romegialli: green box renovation in italy
sliding wooden door opens the entry
image © marcello mariana

act_romegialli: green box renovation in italy
entrances
image © marcello mariana

act_romegialli: green box renovation in italy
metal
image © marcello mariana

act_romegialli: green box renovation in italy
merging faucet head
image © marcello mariana

act_romegialli: green box renovation in italy
image © marcello mariana

act_romegialli: green box renovation in italy
integration of concrete walls, stone columns, and metal fixtures site on wooden floors
image © marcello mariana

act_romegialli: green box renovation in italy
original structure
image © marcello mariana

act_romegialli: green box renovation in italy
floor plan / level 0

 

 

act_romegialli: green box renovation in italy
section

 

 

act_romegialli: green box renovation in italy
section

 

 

act_romegialli: green box renovation in italy
section

 

 

act_romegialli: green box renovation in italy
section

 

 

project info:

 

location: cerido so – italy
typology: pavilion for gardening and conviviality
design: act_romegialli : gianmatteo romegialli, angela maria romegialli, erika gaggia
landscape: gheo clavarino
client: private
charge: 2010
completion of work: 2011
photography: marcello mariana

  • I really like your design and style.It lets my imagination run. All in a good way. How to adapt to different climates and locations.Different materials that would be available in given area and climate. love the possiblities.

    chandra
  • the tap is the best i ´ve ever seen!
    great renovation though

    juliano
  • I love the tap and spout. not sure if the hot and cold water would mix so well though.

    morgan
  • In my part of the World, this would invite a massive bug invasion.

    Jim

    JimCan
  • Ottimo lavoro ragazzi!
    Great work guys!

    Diego

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,177 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine