Aedas conceives office building in taiwan as a 165-meter-tall bamboo shoot
 

Aedas conceives office building in taiwan as a 165-meter-tall bamboo shoot

international architectural firm Aedas has completed a 165-meter tall office building in taichung, an industrial city on the western side of central taiwan. situated within the city’s emerging central business district, and adjacent to its opera house and city hall, the form of the ‘national trade center’ mimics the silhouette of a bamboo shoot — a plant commonly found in taichung, which symbolizes prosperity in chinese culture.

aedas national trade center taiwan
all images by Aedas

 

 

the building’s faceted façade undulates with horizontal awnings with rain covers and window-walls to emphasize the structure’s distinctive curves. meanwhile, the elliptical shape allows maximum light to penetrate into the offices. internally, Aedas used different shades and tones of grey, together with lights and reflections, to establish different atmospheres, while creating a sense of neutrality and calmness.

aedas national trade center taiwan
the building’s faceted façade undulates with horizontal awnings

 

 

over time, green terraces will begin to populate the building’s east and west façades, as well as the rooftop. balconies on each floor provide outdoor space, daylight, and views. closer to the ground, two podium floors contain public amenities such as banks and food outlets, which have been designed to activate urban life on lower levels. ‘this design is deemed to enrich the city skyline while celebrating a cultural symbol,’ say the architects.

aedas national trade center taiwan
different shades and tones of grey create a sense of neutrality and calmness

aedas national trade center taiwan
the form of the building mimics the silhouette of a bamboo shoot

aedas national trade center taiwan
the 165-meter tall office structure is located in the city of taichung

 

 

project info:

 

name: national trade center
location: taichung, taiwan
involvement: design architect, interior designer for public areas and landscape designer
client: run long construction co. ltd.
gross floor area: 52,924 sqm
completion year: 2018
director: dr andy wen

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
505,957 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine