alexis dornier caps bali tennis club proposal with rhythmic roof canopy
 

alexis dornier caps bali tennis club proposal with rhythmic roof canopy

german architect alexis dornier has shared his architectural vision for a tennis club located in the tropical island of bali. defined by its dynamic roof canopy, the tennis club’s main building acts as a spine for spectators alongside two red clay courts – one of which are sunken.

alexis-dornier-bali-tennis-court-designboom-02
all images © alexis dornier

 

 

 

alex dornier‘s proposal is defined by two different volumes: the lower floor being the utilitarian solid base of brick, and the three connected A-frame bridge structures connecting to the roofs upstairs. the main deck is comprised of the shower facilities, lockers, bathrooms, kitchen, office and storage spaces. meanwhile, the overhang created from each bay becomes the arches that is supported with rafters, spun of a cautionary truss hung between each of the A-frames. the bowing arches form the roof; this expressive construction giving the building an overall sense of movement and rhythm.

alexis-dornier-bali-tennis-court-designboom-02
the lower floor is seen as a solid base rendered in brick

alexis-dornier-bali-tennis-court-designboom-02

alexis-dornier-bali-tennis-court-designboom-02
under the main deck there programs such as showers, lockers, bathrooms, kitchen, office and storage spaces

alexis-dornier-bali-tennis-court-designboom-02
the overhang of each bay become the arches – those are supported with rafters

alexis-dornier-bali-tennis-court-designboom-02

alexis-dornier-bali-tennis-court-designboom-02
from the south the building appears entirely as a single story building

alexis-dornier-bali-tennis-court-designboom-02
there would be two red clay tennis courts – one of them sunken

 

 

project info:

 

 

location: umas, bali, indonesia
program: tennis courts,restaurant, player’s lounge, pool and recreational park
architecural design: alexis dornier
construction: surya kembar properti
interior design: alexis dornier
size: 4000 m2
status: completed concept design, altered design under construction

Save

Save

Save

Save

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,291 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine