ambau taller d’arquitectes completes loft renovation in valencia
 
ambau taller d’arquitectes completes loft renovation in valencia
jun 14, 2016

ambau taller d’arquitectes completes loft renovation in valencia

ambau taller d’arquitectes completes loft renovation in valencia

 

 

‘el cabanal’ located in valencia is a spanish architectural renovation completed by ambau taller d’arquitectes. the loft space was overhauled in certain ways that at the same time, preserved the distinctive original features to create a more comfortable and light-filled home for the residents. the masonry anterior and posterior walls have been kept with the entire ceiling and timber beams cleaned and restored. meanwhile on a mezzanine level, an attic space serves as a bedroom that has been created as well as the addition of a glass railing.

ambau-taller-d’arquitectes-loft-rehabilitation-valencia-designboom-02
grey and white tones contrast the existing timber and brick elements of the loft

 

 

 

the approach in which the architects took was for all the interior partitions knocked down to form a single space where most of the activities happens. fundamentally, certain elements were preserved and highlighted or ‘reinterpreted’ with another function to establish a dialogue between past and present. a platform has been installed that seemingly floats in the middle of the space to emphasize the change in material. light is maximized through the windows that open facing the internal courtyard and on the top floor an intimate rooftop terrace has been created.

ambau-taller-d’arquitectes-loft-rehabilitation-valencia-designboom-02
the floating platform was added to serve as the bedroom

ambau-taller-d’arquitectes-loft-rehabilitation-valencia-designboom-02
the ancient woodwork was restored and painted in white to bring more light into the space

ambau-taller-d’arquitectes-loft-rehabilitation-valencia-designboom-02
the internal courtyard is the main source in which the house receives its natural light from

ambau-taller-d’arquitectes-loft-rehabilitation-valencia-designboom-02
certain elements were preserved and reinterpreted with another function

ambau-taller-d’arquitectes-loft-rehabilitation-valencia-designboom-02
the architects at the start, based the project on what to elements to remove or stay from the original house

ambau-taller-d’arquitectes-loft-rehabilitation-valencia-designboom-02
the kitchen leads out to the courtyard

ambau-taller-d’arquitectes-loft-rehabilitation-valencia-designboom-02
stairs leading up to the mezzanine level

ambau-taller-d’arquitectes-loft-rehabilitation-valencia-designboom-02
the original brick walls were preserved meanwhile the entire roof was cleaned and restored

ambau-taller-d’arquitectes-loft-rehabilitation-valencia-designboom-02
the upstairs bedroom

ambau-taller-d’arquitectes-loft-rehabilitation-valencia-designboom-02
the renovated loft is located in valencia, spain

ambau-taller-d’arquitectes-loft-rehabilitation-valencia-designboom-02
the rooftop terrace

Save

Save

Save

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
506,101 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine