amelia tavella embeds tiered educational institution within valley's natural contours in france

amelia tavella embeds tiered educational institution within valley's natural contours in france

Amelia Tavella’s SCHOOL AUGUSTE BENOIT stands in Piton de Cabriès

 

Architect Amelia Tavella approaches the design of the School Auguste Benoit in France as a delicate integration of a monument within the vast landscape, emphasizing the harmony between learning spaces and the natural environment. The architectural concept revolves around a poetic ethic, considering the building’s origin and the inherent identity of its location at the Piton de Cabriès. The structure’s terrace harmoniously merges with the valley’s contours, outlining a fossil-like presence that simultaneously feels familiar and entirely new. The school‘s tiered layout symbolizes an ascension in both knowledge and age, with the kindergarten nestled in the valley and the elementary section looking out toward the distant horizon.

amelia tavella embeds tiered educational institution within valley's natural contours in france
all images by Thibaut Dini

 

 

School Auguste Benoit opens up TOWARD the expansive landscape

 

The lush vegetation covering the roofs and surroundings not only enhances the aesthetics but also serves as an educational element for the students. The Piton school group is conceived as a protective line, maintaining a respectful distance from the village, neighboring structures, and the natural topography. The buried design ensures the building remains unobtrusive, allowing an uninterrupted gaze towards the expansive landscape. The school extends its role beyond traditional education, fostering community engagement by repurposing spaces for public use, such as the motor skills room transforming into a scenic area for readings or concerts. Amelia Tavella envisions the School Auguste Benoit not just as an educational institution but as a cultural hub and a testament to ecological commitment, shaping the scouts of tomorrow.

amelia tavella embeds tiered educational institution within valley's natural contours in france
Amelia Tavella delicately integrates School Auguste Benoit into the vast landscape

amelia tavella embeds tiered educational institution within valley's natural contours in france
the architectural concept embraces a poetic ethic, honoring the building’s origin and identity

amelia tavella embeds tiered educational institution within valley's natural contours in france
the terrace structure merges with valley contours, presenting a fossil-like presence

amelia tavella embeds tiered educational institution within valley's natural contours in france
the tiered layout symbolizes an ascension in knowledge and age

amelia-tavella-piton-de-cabries-france-school-auguste-benoit-designboom-1800-2

the kindergarten is nestled in the hill and the elementary section above overlooks the horizon

amelia tavella embeds tiered educational institution within valley's natural contours in france
lush vegetation covering roofs enhances aesthetics and serves as an educational element

amelia-tavella-piton-de-cabries-france-school-auguste-benoit-designboom-1800-3

the buried design ensures the school remains unobtrusive, allowing an uninterrupted gaze toward the landscape

amelia tavella embeds tiered educational institution within valley's natural contours in france
the school not only imparts knowledge but also fosters a sense of environmental responsibility

 

1/4
1
 
1
 
1
 
1
 

project info:

 

name: School Auguste Benoit
architect: Amelia Tavella | @amelia_tavella

location: Cabriès, France

photography: Thibaut Dini | @thibaut_dini

 

 

designboom has received this project from our DIY submissions feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: christina vergopoulou | designboom

KEEP UP WITH OUR DAILY AND WEEKLY NEWSLETTERS
suscribe on designboom
- see sample
- see sample
suscribe on designboom

happening now! sky-frame’s ‘my point of view’ film presents david montalba’s surf-inspired architecture in malibu, using their expansive glass doors for uninterrupted ocean views – see the whole video on designboom! 

amelia tavella architectes (6)

architecture in france (622)

school architecture and design (699)

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

X
5