andrade morettin architects plans P.E. residence as a linear pavilion in são paulo
 

andrade morettin architects plans P.E. residence as a linear pavilion in são paulo

located in a generous urban plot in são paulo, brazil, the P.E. residence by andrade morettin architects has been conceived as a linear pavilion in order to maximize the relationship between built areas and the surrounding garden. collective activities of the house, such as the living room, the terrace, leisure spaces and the swimming pool, have been organized around a large paved platform, while private spaces are located on the quieter edge of the structure.andrade morettin architects plans residence as a linear pavilion in são pauloall images by nelson kon

 

 

andrade morettin arquitetos has covered the P.E. residence with a generous roof that provides ample shade for exterior spaces, further reinforced by the presence of large trees that have been incorporated in the paved platform. the high position of the roof, detached from the lower volumes, contributes to the impression of a lightweight structure that is well-aerated. the residence’s construction incorporates light, transparent and translucent materials, which enhance the permeability and natural light within the building.

andrade morettin architects plans P.E. residence as a linear pavilion in são pauloandrade morettin architects plans residence as a linear pavilion in são paulo andrade morettin architects plans P.E. residence as a linear pavilion in são paulo andrade morettin architects plans P.E. residence as a linear pavilion in são pauloandrade morettin architects plans P.E. residence as a linear pavilion in são pauloandrade morettin architects plans P.E. residence as a linear pavilion in são pauloandrade morettin architects plans residence as a linear pavilion in são pauloandrade morettin architects plans residence as a linear pavilion in são pauloandrade morettin architects plans P.E. residence as a linear pavilion in são paulo andrade morettin architects plans P.E. residence as a linear pavilion in são paulo andrade morettin architects plans P.E. residence as a linear pavilion in são paulo andrade morettin architects plans residence as a linear pavilion in são paulo andrade morettin architects plans P.E. residence as a linear pavilion in são paulo andrade morettin architects plans P.E. residence as a linear pavilion in são paulo andrade morettin architects plans P.E. residence as a linear pavilion in são paulo andrade morettin architects plans residence as a linear pavilion in são paulo

 

 

project info:

 

 

name: P.E. residence

architect: andrade morettin arquitetos

team: vito macchione (coordinator), bruno gondo, gusmão otero

façade: grupo galtier

landscaping: raul pereira arquitetos associados

interiors: studio mellone

construction: all’e engenharia

management: canal & mousse

location: são paulo, brazil

land area: 3,040 m2

built area: 1,885 m2

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,374 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine