anonym studio extends a family home with a light-filled pavilion in bangkok
 

anonym studio extends a family home with a light-filled pavilion in bangkok

when anonym studio were commissioned to extend a client’s existing home, the design team responded with a bright, multi-purpose space that embraces the outdoor environment. located in bangkok, thailand, the project brief for the ‘OA pavilion’ called for a larger living area to be formed next to the vast lawn and surrounding garden where the kids can run around and experience nature first-hand. conceived as a recreational space, a landscape and an expansive playground, the resulting building provides a light-filled place for all the family to enjoy. 

anonym studio extends a family home with a light-filled pavilion in bangkok

the design creates a void for a tree near the parking space, allowing it to puncture the roof and continue to grow

all images © DOF skyground

 

 

the extension takes the shape of a long, one-story volume at the back of the existing residence. this low volume was developed by the architects to create an elongated living space and to avoid disturbing the existing trees on the site or the views from the upper windows of the house. the program is formed around a u-shaped floor plan, which comprises a large sunken living area in the center.  

anonym studio extends a family home with a light-filled pavilion in bangkok

the u-shaped floor plan creates an enclosure of space

 

 

the architecture works to blend in with the garden, rather than impose itself onto the landscape. this can be seen by the inclusion of an existing tree within the building. the design creates a void in the roof for the tree, allowing it to puncture the building and continue to grow upwards. the idea of blurring the indoor and outdoor environment is also achieved thanks to the use of glazing and open spaces, which effectively provide both uninhibited visual and physical access to the garden outside. 

anonym studio extends a family home with a light-filled pavilion in bangkok

the client desired a larger living space where the children can play on the surrounding lawn

 

 

constructed from steel, the thickness of the structure is minimized with hidden details to keep the height of the new addition as low as possible. the palette of colors and materials is also kept simple, with a combination of warm timber decks, bright white-painted steel and lush greenery. with this particular piece of work, anonym studio intends to convey an appreciation for nature and a realization that architecture can be humble, perfectly colliding and beautifully combining with nature. 

anonym studio extends a family home with a light-filled pavilion in bangkok

detail of the curved glass

anonym studio extends a family home with a light-filled pavilion in bangkok

the pavilion next to the existing house

anonym studio extends a family home with a light-filled pavilion in bangkok

the decking between the new pavilion and the existing house

anonym studio extends a family home with a light-filled pavilion in bangkok

living area with panoramic landscape view

anonym studio extends a family home with a light-filled pavilion in bangkok

stair detail

anonym studio extends a family home with a light-filled pavilion in bangkok

stair detail

anonym studio extends a family home with a light-filled pavilion in bangkok

the combination of wood, steel and greenery 

anonym studio extends a family home with a light-filled pavilion in bangkok

the inner courtyard

anonym studio extends a family home with a light-filled pavilion in bangkok

the design plays with the way in which the proportion of a tree is perceived and experienced

 

 

project info:

 

project name: OA pavilion

architect: anonym studio, phongphat ueasangkhomset, parnduangjai roojnawate, darasawin chumee

interior designer: anonym studio, phongphat ueasangkhomset, parnduangjai roojnawate, darasawin chumee

location: bangkok, thailand

area: 3014 ft2 (280 m2)

project year: 2019

photography: DOF skyground

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: lynne myers | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,214 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine