‘flow’ by apollo architects

located in the urayasu – chiba prefecture, japan is ‘flow’, a private residence by japanese apollo architects.

designed for a young family with children the two storey house makes accommodations for both parents and children,  who each have separate spaces within the house. the living room located on the second floor extends out to an outdoor living area, which also leads to a rooftop garden.

constructed primarily out of concrete the house’s main feature is its angled roof, which also provides shade to the ground floor’s outdoor area.

apollo architects and associates: flow

apollo architects and associates: flow

apollo architects and associates: flow

apollo architects and associates: flow

apollo architects and associates: flow

project info: location: urayasu,chiba prefecture completion: december 2009 site area: 148.55m2 (44.93 tsubo) building area: 86.37m2 (26.13 tsubo) floor area 1f: 59.62m2 (18.04 tsubo) 2f floor area: 57.34m2 (17.35 tsubo) total floor area: 116.96m2 (35.38 tsubo) structure: concrete wall construction scale: 2-story above ground use: dedicated dwelling house structural design: masaki structures laboratory facility design: masaki kenta construction: shimada design architectural photographer: nishikawa hiroshi