apostrophy's: AP pavillion
 
apostrophy's: AP pavillion
dec 02, 2012

apostrophy's: AP pavillion

‘AP pavilion’ by apostrophy’s, bangkok, thailandall images courtesy of apostrophy’s

 

 

completed by thai firm apostrophy’s for asian property development public company limited (AP), the ‘AP pavilion’ was on display at baanlaesaun fair 2012 in bangkok, thailand. the structure represents the company’s new slogan of three agendas including transparency, play space and adjustability. clear and white enclosures allow everyone to observe what happens inside with client behavior within the areas. different times and actions require different environments to respond to real-life needs. flexibility amidst rooms encourage various urban lifestyles. the brand offers a single house, townhome and condo and this building integrates all into one.

 

the single home is represented by the living and dining room. a translucent vertical facade gives privacy from neighbors while relaxing. a grid of storage space separates the dining area while still allowing a visual connection between the areas. an integrated system conceals cables and wires for electronic devices. a one-way mirror glass reflects the activity endlessly while allowing observation of user behavior from the outdoors. the townhome is represented with a kitchen, extra storage, backyard garden, penthouse and closet. an individual ventilation creates a smell-less kitchen, a needed element with the aromatic ingredients found in thai cooking. a yard for lounging before leaving the pavilion. a storage display of stepped drawers for toys. at the rooftop, the condo features a cantilevered glass balcony for sky dining.

 

 

apostrophy's: AP pavillionexterior

 

 

apostrophy's: AP pavillionexterior view of facade

 

 

apostrophy's: AP pavillioncolored lights

 

 

apostrophy's: AP pavillion(left) view of kitchen from outside (right) bedroom wardobe

 

 

apostrophy's: AP pavillionback yard

 

 

apostrophy's: AP pavillionsmell-less kitchen

 

 

apostrophy's: AP pavillionCAPTION

 

 

apostrophy's: AP pavillionliving room storage

 

 

apostrophy's: AP pavillionliving room / dining room

 

 

apostrophy's: AP pavilliondining room with one-way mirrored glass

 

 

apostrophy's: AP pavilliondining room

 

 

apostrophy's: AP pavillionextra storage

 

 

apostrophy's: AP pavillionstairs to rooftop

 

 

apostrophy's: AP pavillionstairs to rooftop

 

 

apostrophy's: AP pavillionsky dining

 

 

apostrophy's: AP pavillionglass floor

 

 

apostrophy's: AP pavillionaccess to rooftop

 

 

apostrophy's: AP pavillionvertical striations in facade for privacy

 

 

project info:

 

 

client: asian property development public co.,ltd.creative & design director: apostrophy’s the synthesis server co.,ltd.lighting designer: apostrophy’s, pm center co.,ltd.lighting equipment:  pm center co.,ltd.organizer: sonix youth 1999 co.,ltd

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,214 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine