arbol's family house in takarazuka is covered with corrugated aluminum
 

arbol's family house in takarazuka is covered with corrugated aluminum

designed by osaka-based studio arbol, the family house in takarazuka city aims at providing a sense of natural beauty throughout the spaces. the monolithic structure’s sloped roof descends from north to south, where an open courtyard fenced with metal pillars is located. 

arbol's family house in takarazuka is covered with corrugated aluminum
all photos by yasunori shimomurae

 

 

the L-shaped plan of arbol’s one-story house is very simple — the first space upon entrance is the living room leading to the private area with the bedroom, while the bathroom is placed in the middle so that it can be accessed from other rooms. the kitchen island creates a separate space for cooking, while, at the same time, a sense of unity with the living room.

arbol's family house in takarazuka is covered with corrugated aluminum

 

 

the pillars supporting the inclined ceiling in the courtyard create an atmosphere of a japanese traditional house, which is softly reflected in the simple and modern façade. the minimalistic garden contributes to this design language, while serving as a buffer between the private house and the street.

arbol's family house in takarazuka is covered with corrugated aluminum

 

arbol's family house in takarazuka is covered with corrugated aluminum

 

arbol's family house in takarazuka is covered with corrugated aluminum

 

arbol's family house in takarazuka is covered with corrugated aluminum

 

arbol's family house in takarazuka is covered with corrugated aluminum

 

arbol's family house in takarazuka is covered with corrugated aluminum

 

arbol's family house in takarazuka is covered with corrugated aluminum

 

arbol's family house in takarazuka is covered with corrugated aluminum

 

arbol's family house in takarazuka is covered with corrugated aluminum

 

arbol's family house in takarazuka is covered with corrugated aluminum

project info:

 

site area: 182.23 sqm 
total,

location: takarazuka, hyogo, japan


period: march 2018 – september 2018


basic design & execution management: arbol


detail design: arbol + hasuike


lighting: ushiolighting, moduleX inc.

construction: sasakura corporation

garden: creative kinshouen


photography: yasunori shimomura

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,210 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine