archimontage brings nature to urban bangkok in dindang house
 
archimontage brings nature to urban bangkok in dindang house
mar 02, 2016

archimontage brings nature to urban bangkok in dindang house

archimontage brings nature to urban bangkok in dindang house
all images courtesy of spaceshift studio

 

 

 

archimontage design fields sophisticated’s ‘dindang house’ provides a quiet, private respite for a young couple in bangkok, thailand. surrounded by people and chaos, the design focuses on emphasizing green space and the sky, allowing the inhabitants to transcend their environment. the dwelling has two floors, with programs spread evenly throughout. a deeply inset atrium with slatted wood ceiling allows natural light to penetrate the structure, and provides the basis for circulation within the home. in addition to the structure, three courtyards were designed by archimontage to increase the presence of nature within the urban plot.

archimontage dindang house bangkok thailandstreet view 

archimontage brings nature to urban bangkok in dindang houseview from next lot

archimontage brings nature to urban bangkok in dindang houselarge doors separate the first and second courtyards

archimontage dindang house bangkok thailandthird courtyard, inner space under timber-plate skylight

archimontage brings nature to urban bangkok in dindang houselooking up at tree in backyard 

archimontage dindang house bangkok thailandsteel panelling for privacy 

ADFSdesignboom06walk way-terrace along pond 

ADFSdesignboom5living room looking towards yard and sky 

archimontage dindang house bangkok thailandmain corridor, ground floor 

ADFSdesignboom03main corridor, second floor 

archimontage dindang house bangkok thailandmaster bedroom view 

 

 

project info:

 

name: dindang house
architect: archimontage design fields sophisticated
interior design: trimode studio
landscape design: archimontage design fields sophisticated
location: bangkok, thailand
architects in charge: cherngchai riawruangsangkul, suphot klinaphai, thanakit wiriyasathit
area: 820m2
project year: 2010
photography: spaceshift studio

 

 

designboom has received this project from our DIY submissions  feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: nick brink | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,106 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine