architects of invention unveils proposal to renovate hillside ski-jump in moscow
 
architects of invention unveils proposal to renovate hillside ski-jump in moscow
may 04, 2016

architects of invention unveils proposal to renovate hillside ski-jump in moscow

architects of invention unveils proposal to renovate hillside ski-jump in moscow
all images courtesy of architects of invention

 

 

 

located opposite moscow‘s luzhniki stadium, along the banks of the moskva river, the undulating landscape forms an elevated area of land known as vorob’evi park. this picturesque setting provides sweeping views of the capital, and forms a much-visited destination for locals and visitors alike. in 1953, a ski-jump was erected on the hillside, forming a slope measuring a total of 340 meters. in early 2015, plans were announced to renovate the structure, connecting the hills with the adjacent stadium. in response, international studio architects of invention has unveiled a proposed design concept that seeks to combine sightseeing, transportation, and sporting functions.

architects-of-invention-skijump-renovation-proposal-moscow-russia-designboom-02
the ski-jump forms a slope measuring a total of 340 meters

 

 

 

designed for training and demonstration jumps, the scheme has been conceived as a ‘beam of light’ — a symbol of speed and flight. a rectangular supporting structure is fabricated from a metal truss, which rests on a single point of contact with the hill. this allows the upper part of the mast to extend dramatically into the air. at the top of the jump, a preparatory platform is provided for athletes, alongside an observation deck with a bar for tourists. a hidden elevator is used to transport athletes to the peak, while a vertical 75-person lift brings visitors to the viewing platform.

architects-of-invention-skijump-renovation-proposal-moscow-russia-designboom-02
the design seeks to combine sightseeing, transportation, and sporting functions

architects-of-invention-skijump-renovation-proposal-moscow-russia-designboom-02
a hidden elevator is used to transport athletes to the peak

architects-of-invention-skijump-renovation-proposal-moscow-russia-designboom-02
the scheme has been conceived as a ‘beam of light’

architects-of-invention-skijump-renovation-proposal-moscow-russia-designboom-02
a rectangular supporting structure is fabricated from a metal truss

architects-of-invention-skijump-renovation-proposal-moscow-russia-designboom-02
the site’s existing condition, prior to any renovation work

 

 

project info:

 

name: ski-jump K-75
status: concept proposal
location: vorob’evi hills, moscow, russia
size: 4,000 sqm
budget: $2 million USD
program: ski-jump, ski school, viewing platform, restaurant
team: davit canava, dominykas daunys, nikoloz japaridze, anton khmelnitskiy, vano ksnelashvili, nikita tsymbal

  • love it!

    John K

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,065 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine