anonyme studio balances the raw structure of an underground parking with red splashes
 

anonyme studio balances the raw structure of an underground parking with red splashes

within the project of paris habitat company which was to replace the tour du bois le pretre car park with a landscaped garden surrounding the building, architecture anonyme designed an underground parking for 123 parking lots. the site’s narrowness has required to merge the interior access ways with the access ramps at different levels — as a result, only one easy slope serving all the parking lots was designed.

architecture anonyme car park parking paris designboom
the site’s narrowness required to merge the interior access ways with the access ramps
all images © anonyme 

 

the car park has a spiral shape, which provides a global view of the space from each point of the structure. the light beams harmoniously guide the path and are supporting a continuous light network providing a reassuring environment required by such a project — no nooks or shadowy corners. the choice of a raw structure for the space is punctuated by red splashes and exaggerated signal panels, which accentuate the spiral shape, and balance the emptiness that is often associated with a car park. matte grey raw concrete and shiny bright splashes of colors, straight beams and sophisticated tubular equipment, opacity of the wall and lightness of the glass doors and openwork railing, rawness of concrete and softness of the curve — all of these aspects complement each other and complete the project.

architecture anonyme car park parking paris designboom
the structure for the space is punctuated by red splashes and exaggerated signal panels

 

architecture anonyme car park parking paris designboom
the matte grey raw concrete and shiny bright splashes of colors

 

architecture anonyme car park parking paris designboom
continuous light network provides a reassuring environment required by the project

 

architecture anonyme car park parking paris designboom
the red splashes accentuate the spiral shape

 

architecture anonyme car park parking paris designboom
the spiral shape provides a global view of the space from each point

 

anonyme studio balances the raw structure of an underground parking with red splashes
the entrance

 

anonyme studio balances the raw structure of an underground parking with red splashes
the garden

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: maria erman | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,994 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine