archstudio fuses original structure into art gallery renovation in beijing
 
archstudio fuses original structure into art gallery renovation in beijing archstudio fuses original structure into art gallery renovation in beijing
nov 06, 2015

archstudio fuses original structure into art gallery renovation in beijing

archstudio fuses original structure into art gallery renovation in beijing
all images © wang ning

 

 

 

local-based archstudio has renovated a space inside a commercial building located in a residential neighborhood in beijing and has turned it into a gallery called ‘lelege art’. the entrance is located on the street level, but to reach the exhibition space the visitor must climb some long and narrow wooden stairs to the second floor. the interiors of the premises are composed of an irregular 300 square meter area with many structural columns and walls. in order to soften these complex constructions elements that also include pipelines, the design incorporated the use of a soft wall to integrate all the original parts of the building with the new additions.

archstudio lelege
the entrance hall has the display window on the right and the wooden stairs that lead into the exhibition space

 

 

 

a 6-meter high white steel wall replaced  the previous glass façade, creating the new entrance and boosting the appearance of the gallery. the exhibitions walls have a cabin sensation thanks to the soft curved corners that blur the boundaries of the walls and the edges of the floor, increasing the space visually. by leaving the pipelines uncovered, some centimeters of ceiling height were added to the previous low one which presented a problem. oak veneer was used throughout the gallery, embellishing areas such as the tea room, the stairs, and the toilets.

archstudio lelege
the interiors of the premise is an irregular 300 square meter area with structural columns and walls

 

 

 

as the visitor walks into the gallery, the visual feeling continuously changes, from wood to white and from light to shadow. the design aims to create a pure and neutral background for the artworks to be appreciated without any distraction.

archstudio lelege
the design incorporated the use of a soft wall to integrate all the original parts of the building

archstudio lelege
the exhibitions walls have a cabin sensation thanks to the soft curved corners

archstudio lelege
the soft curved corners blur the boundaries of the walls and the edge of the floor

archstudio lelege
as the visitor walks into the gallery, the visual feeling continuously changes

archstudio lelege
the design aims to create a pure and neutral background for the artworks to be appreciated

archstudio lelege
oak veneer can be found throughout the gallery, embellishing specific areas

archstudio lelege
floor plans

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: juliana neira | designboom

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.
    all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    PRODUCT LIBRARY

    a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

    architecture news

    ×
    keep up with our daily and weekly stories
    491,185 subscribers
    - see sample
    - see sample