archstudio updates lily nails' visual identity for beijing salon
 
archstudio updates lily nails' visual identity for beijing salon
jun 28, 2016

archstudio updates lily nails' visual identity for beijing salon

archstudio updates lily nails’ visual identity for beijing salon

 

 

chinese salon chain ‘lily nails’ implements an updated visual identity at their new location in the yau tang shopping center of beijing. the brand commissioned archstudio to complete the project, who developed a holistic approach with emphasis placed on customer experience.

archstudio lily nails salon interior beijing china
‘lily nails’ front signage
all images © jin wei-qi

 

 

 

relaxed and cozy with a generous green-wall providing color to the muted space, ‘lily nails’ is a welcoming atmosphere for clientele. the rectangular store has an area of 60 sqm, but thanks to a swirling element of 8mm thick white perforated steel plate, feels quite large. the curving ceiling-bound form softens the interior physically, and bands of embedded LEDs ensure well-distributed illumination. archstudio’s positioning of six seats was done so with the intent of encouraging communication between patrons. in the gap between the helical intervention and original store confines, are located auxiliary functions including reception, polish display, and employee service areas.

archstudio lily nails salon interior beijing china
entrance

archstudiodesignboom07
glossy floors reflect linear qualities of the lights above

archstudio lily nails salon interior beijing china
a swirling ceiling provides dynamism to the rectangular plot

archstudio updates lily nails' visual identity for beijing salon
‘lily nails’ designed by archstudio

archstudio lily nails salon interior beijing china
seating in relation to polish display wall

archstudiodesignboom05
swirling ceiling element above lounge

archstudio lily nails salon interior beijing china
display 

archstudiodesignboom03
surface transition

archstudio lily nails salon interior beijing china
lounge seating with green-wall backdrop

archstudiodesignboom02
space and material information

 

 

project info:

 

location: helix garden, beijing
name: lily nails – nail and eyelash salon (yau tang store)
team: han wen-qiang, song hui-zhong, huang tao
design by: archstudio
address: yau tang square, chaoyang district, beijing, china
project type: nail salon, interior
area: 66 sq m
timeline: 2016.01—2016.03
construction: 2016.04—2016.06
primary materials: perforated steel plate, cement paint, vertical green wall

 

 

designboom has received this project from our DIY submissions  feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: nick brink | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
505,957 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine