archstudio transforms industrial building into art gallery in beijing
 
archstudio transforms industrial building into art gallery in beijing archstudio transforms industrial building into art gallery in beijing
nov 18, 2015

archstudio transforms industrial building into art gallery in beijing

archstudio transforms industrial building into art gallery in beijing
image © lv yuntao

 

 

 

for the renovation of an industrial building located in the 798 art area in beijing, archstudio wanted to respect and maintain the features of the original building which included brick, concrete and prefabricated panels while improving the functional layout of the modern art gallery and upgrading the quality of the interior space. based on the analysis of the original building, the focus of the renovation was to create a changeful gallery visiting experience.

archstudio gallery
the entrances is a 入 shape structure formed by using the rusted metal mesh panels 
image © wang ning

 

 

 

the gap created by the heating pipes outside the building was used to generate an intermediary space that gave the gallery its main design element: a 入 shape structure formed by using the rusted metal mesh panels that looks like a space floating outside the brick walls. one side is folded as the main entrance, and the other was transformed into the internal stairs of the gallery. mirror glass curtain walls reflect the street views, changing the closed impression of the building and restoring the contact of the interior with the exterior.

archstudio gallery
the other side of the mesh was transformed into the internal stairs of the gallery
image © wang ning

 

 

 

new steel-structure parts were added to the gallery and connected by a glass bridge, forming an internal courtyard. as for the exhibition area, a contemporary white box contrasts with the rough red brick exterior wall. visitors tour from the interior to the exterior and between upper and lower floors, experiences the difference when they transition from the old to the new and compare the rough and the smooth.

archstudio gallery
the glass façade invites the people inside
image © wang ning

 

 

 

by demolishing the floor and roof of the office area in the original building, a light well was created for the original low-ceiling space (two meters height). natural light gets through the second and third floor office area and reaches directly into the gallery. this reduces the sense of oppression that results from the low floor height and broadens the visibility of the different areas of the interior.

archstudio gallery
the mirror glass curtain walls reflect the street views
image © wang ning

archstudio gallery
the interior space of the gallery is composed of a big white cube
image © wang ning

archstudio gallery
the white cube contrasts with the old bricks from the exterior
image © wang ning

archstudio gallery
new steel-structure parts were added to the gallery and connected by a glass bridge, forming an internal courtyard
image © lv yuntao

archstudio gallery
analysis

archstudio gallery
diagram

archstudio gallery
1st floor plan

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: juliana neira | designboom

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.
    all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    PRODUCT LIBRARY

    a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

    architecture news

    ×
    keep up with our daily and weekly stories
    491,072 subscribers
    - see sample
    - see sample