chinese architecture firm archstudio has designed a children’s educational space for the poly wedo art educational institution, located on the second floor of beijing damei central. this institution mainly teaches children music, dance, tea, cooking, and craft courses, thus, the architect’s design provides the appropriate classrooms based on the activities. influenced by artificial hills found in traditional chinese gardens, the design creates multiple ranges of ‘artificial hills’ that allow children to happily play here. 


perforated holes can be found throughout the school, creating a space for the students to sit, relax and socialize

 

archstudio incorporates a winding corridor that leads through the continuous curved walls, stimulating the children’s’ desire to explore. the curved walls partition the musical classroom, reception area, cooking area, tea classroom and play area. additionally, a series of alternating arches further change the relationship of each area, creating a layered and crossed visual interest. the musical classroom is sealed by curved glass to ensure sound insulation and encourage an open teaching environment. the tea classroom and the cooking area are separated by reverse-arch walls, which are also tools for children to stride, rest, and play. 


the kid’s lunch area

 

 

the art classroom is located at the corner of the corridor where children can sit around the tree to do arts and crafts. nine private piano classrooms are arranged on both sides of the corridor — each classroom is designed as a small cave which ensures acoustic quality as arched wall is conducive to sound mixing. the corridor is predominantly made of wood whereas some walls are mirrored stainless steel, creating a reflection of the material that generates a deep and dazzling spatial element. 


view from the hole


the play area


the tea classroom 


the tea classroom and the cooking area are separated by reverse-arch walls, which are also tools for children to stride, rest, and play


the art classroom is located at the corner of the corridor where children can sit around the tree to do arts and crafts


the tree is the centerpiece of the crafts room, generating a sense of creativity for the children


corridor of private classrooms


the dancing classroom


night view

 

 

project info:

 

project name: rockery for play—poly wedo art education (damei branch)
design team: han wen-qiang, song hui-zhong, li yun-tao
design company: archstudio
project location: damei central, chaoyang district, beijing
project type: educational space
project area: 770 sqm
design time: 2016.11-2017.01
construction time: 2017.03-2017.06
photographer: wang ning

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: lynn chaya | designboom

  • Interesting space. But no colour? White trees?
    It looks very aestetic ,but maybe too sterile?
    That is just my impression. I am not saying i am right.

    Maria says:

have something to add? share your thoughts in our comments section below.

comments policy
LOG IN
designboom's comment policy guidelines
generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

what if you disagree with what we or another commenter has to say?
let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

- please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
- please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
- please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
- please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
- please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
(there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
the best 100-200 entries too.)

a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news