ASWA stacks sculptural volumes for residential project in rural thailand
 

ASWA stacks sculptural volumes for residential project in rural thailand

located in mae hong son, a northern province in thailand surrounded by majestic mountains, lies the mhs house designed by ASWA (architectural studio of workaholic). the small residential project, designed for a german – thai couple, was meant to look like a sculptural volume amidst the vegetated landscape and have open and illuminated interconnected spaces in its interiors. 

aswa-architectural-studio-workaholic-mhs-house-mae-hong-sorn-thailand-01-08-2019-designboom

© ASWA

 

 

ASWA‘s project is composed of three concrete structure volumes that are stacked and slightly shifted from each other. the ground floor includes a living space with a small pantry and restroom. the second floor hosts a working space, an outdoor terrace over the first volume, and a hot tub. the top floor features the master bedroom and bathroom and are awash with light from the large skylight that overlooks the mountains. 

aswa-architectural-studio-workaholic-mhs-house-mae-hong-sorn-thailand-01-08-2019-designboom

©ASWA

 

 

the architects covered the second and third volumes in a faux wood facade that gives the illusion of a lightweight structure sitting on a heavier concrete volume. all three volumes have a dimension of roughly 6.60 by 6.60 meters and 3.45 meters tall amounting the residence to a total area of around 135 sqm. the house emphasizes natural ventilation for energy efficiency and its rooftop is clad with solar cell panels which can provide electricity for hot water.

aswa-architectural-studio-workaholic-mhs-house-mae-hong-sorn-thailand-01-08-2019-designboom

©ASWA

aswa-architectural-studio-workaholic-mhs-house-mae-hong-sorn-thailand-01-08-2019-designboom

©ASWA

aswa-architectural-studio-workaholic-mhs-house-mae-hong-sorn-thailand-01-08-2019-designboom

©ASWA

ASWA stacks sculptural volumes for residential project in rural thailand

©ASWA

ASWA stacks sculptural volumes for residential project in rural thailand

©ASWA

ASWA stacks sculptural volumes for residential project in rural thailand

©ASWA

ASWA stacks sculptural volumes for residential project in rural thailand

©ASWA

ASWA stacks sculptural volumes for residential project in rural thailand

©ASWA

ASWA stacks sculptural volumes for residential project in rural thailand

©ASWA

ASWA stacks sculptural volumes for residential project in rural thailand

©ASWA

 

 

project info: 

 

project name: mhs

design: aswa (architectural studio of work – aholic) 

location: mae hong son, thailand 

building area: 135 sq.m. 

completion date: 2018 

photography: skyground architectural film & photography

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: cristina gomez | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,290 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine