atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing
 
atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing
oct 31, 2012

atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing

‘king’s joy’ by atelier FCJZ, beijing, china all images courtesy of atelier FCJZ + king’s joy

 

 

chinese firm atelier FCJZ has recently completed ‘king’s joy’, a vegetarian restaurant within a courtyard building in beijing, china. emphasizing a pleasant environment, architect yung ho chang continues his explorations with the defining element of courtyard houses. each of the two courtyards become focal areas, one remaining outdoors and the other becoming an indoor dining area with a roof. a transparent overheard enclosure minimizes the presence of the structure, creating a well-illuminated and ventilated space. an octahedral screen is suspended to produce strategic atmospheres of intimacy and airiness.

 

 

atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing aerial view of courtyard

 

 

atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing path to bamboo landscape

 

 

atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing dining in bamboo landscape

 

 

atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing octahedral screens are used to add intimate or open atmospheres

 

 

atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing dining

 

 

atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing private dining room

 

 

atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing dining

 

 

atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing graphic detail

 

 

atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing dining

 

 

atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing stacked wooden blocks are offset to create dividing walls which offer privacy while at the same time views into neighboring spaces

 

 

atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing openings created from the staggered wall components allow light to filter through from other spaces

 

 

atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing partitions made from repeated building elements offer visual interest and geometric patterning

 

 

atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing architectural elements are repeated to form textured partitions

 

 

atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing dining within a courtyard covered by a roof at dusk

 

 

atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing bar

 

 

atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing courtyard entry

 

 

atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing floor plan / level 0

 

 

atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing floor plan / level 1

 

 

atelier FCJZ: king's joy restaurant, beijing detail drawing

 

 

project info:

 

 

project name: interior design of king’s joy vegetarian restaurant location: yonghe lama temple street, beijing client: beijing king’s joy food culture co., ltd. designer: atelier feichang jianzhu principal architect: yung ho chang project architect: wang yue  project team: guo zhaowei, xing dawei, chen cheng ta, wu xia building area: 1298.5 sq. meters design scope: 1st floor dinning area design period: 2011-2012 construction period: 2012

  • very good, impressive!

    CT
  • lots to like about this site.

    jTr
  • The HVAC design co-ordination and detailing is a little disappointing.

    idle_crane
  • Refined and restrained design. Love the garden with the mist. Thanks for this posting.

    Airborne

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
505,960 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine