atelierco architects connects garden and living space in japanese family house renovation
 

atelierco architects connects garden and living space in japanese family house renovation

atelierco architects has renovated a traditional house in yokohama, japan, with great attention on maintaining its use as a gathering space, as well as its relation to the outside garden. originally built in 1964 by the client’s grandmother, the house comes with the unusual feature of having the living space and garden on the same level, which the architects have accentuated by transforming the outside space into another ‘room’ of the family residence. atelierco architects connects garden and living space in japanese family house renovationall images by jumpei suzuki

 

 

atelierco architects has refurbished the residence’s living space to allow the client’s extended family to gather often, by creating an easy-access route from the garden to the living room through a large sliding window. framing the outside scene like a picture, the window is draped in a multicolored curtain that enhances the boundary between exterior and interior. the japanese studio replaced some of the old damaged wooden pillars in the house, some of which were changed by steel ones which have also been used to hold the large table (1,700mm × 2,000mm) built for parties.

atelierco architects connects garden and living space in japanese family house renovation

 atelierco architects connects garden and living space in japanese family house renovation

atelierco architects connects garden and living space in japanese family house renovation

atelierco architects connects garden and living space in japanese family house renovation

atelierco architects connects garden and living space in japanese family house renovation

 atelierco architects connects garden and living space in japanese family house renovationatelierco architects connects garden and living space in japanese family house renovation  atelierco architects connects garden and living space in japanese family house renovation atelierco architects connects garden and living space in japanese family house renovation atelierco architects connects garden and living space in japanese family house renovation  atelierco architects connects garden and living space in japanese family house renovation atelierco architects connects garden and living space in japanese family house renovation 

 

 

project info:

 

architect: atelierco architects/saeco kobayashi + taishin shiozaki

location: yokohama, japan

furniture: half moon furniture workshop/takashi oguri + kumiko oguri

construction: system art shonan

 

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,054 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine