bahadir kul architects sculpts undulating antalya aquarium in turkey
photo by bahadir kul architects
all images courtesy of bahadir kul architects

 

 

 

in antalya turkey, local practice bahadir kul architects has completed an aquarium for the city’s growing population. in order to ensure a natural transition from the surrounding plaza, the lower level is retracted, creating a shaded public area that protects guests from the region’s hot sun.

 

externally, the façade references water’s fluid nature, clad with undulating waves of different colors. at ground floor level, the entrance foyer contains visitor information, an amphitheater and dining facilities. a ramp extends towards a public exhibition route, leading guests through a winding sequence of fish tanks culminating with a 131 meter immersive tunnel.

bahadir kul architects antalya aquarium turkey designboom
in order to ensure a natural transition from the surrounding plaza, the ground floor is retracted
photo by ket kolektif

bahadir kul architects antalya aquarium turkey designboom
a shaded public area is created outside the entrance
photo by ket kolektif

bahadir kul architects antalya aquarium turkey designboom
externally, the façade references water’s fluid nature, clad with undulating waves
photo by ket kolektif

bahadir kul architects antalya aquarium turkey designboom
photo by ket kolektif

bahadir kul architects antalya aquarium turkey designboom
at ground floor level, the entrance foyer contains visitor information, an amphitheater and dining facilities
photo by bahadir kul architects

bahadir kul architects antalya aquarium turkey designboom
ramp extends towards a public exhibition route, leading guests through a winding sequence of fish tanks
photo by bahadir kul architects

bahadir kul architects antalya aquarium turkey designboom
the experience culminates with a 131 meter immersive tunnel
photo by ket kolektif

bahadir kul architects antalya aquarium turkey designboom
photo by ket kolektif

 

 

project info:

 

location: antalya, turkey
site area:
30,000 sqm
total floor area:
12,000 sqm
project type:
recreational
client:
okyanus aquarium company