BANDe architects constructs a huge wooden structure for exhibition center in beijing
 

BANDe architects constructs a huge wooden structure for exhibition center in beijing

located within the kuntai jiarui complex of beijing, BANDe architects has designed a multi-functional space, titled ‘the greenmonster lab’. with a total building area of 53,359.93 ft2 (4957.3 m2), the development includes a culture exhibition center, a traditional culture hall, bookstore and brand exhibition room.

BANDe architects constructs a huge wooden structure for exhibition center in beijing designboom

entrance to the feast

all images © weiqi jin

 

 

the design by BANDe combines three parts, ‘the feast’, ‘the craftsmen shop’ and ‘le flottant’, each with its own function and appearance. ‘the feast’ marks the entrance into the center and the first scene visitors encounter. this space consists of a set of wooden structures, defined as a traditional cultural pavilion and used to display relics from around the world. the architects employed timber to represent chinese architecture and the use of the natural material effectively brings an element of warmth to the industrial space.

BANDe architects constructs a huge wooden structure for exhibition center in beijing designboom

the feast

 

 

the ‘craftsmen shop’ is the second sequence of the overall space, which consists of five sets of mesh-covered units, each of which has an on-site structural column and can be dedicated to two exhibits. the placement of the five units relative to each other evokes the feeling of a street or alley, affording a place for communicating, exchanging ideas, and learning. in addition to the function of culinary display and communication, this space is also a gallery as the walls of the five units are used to display art. 

BANDe architects constructs a huge wooden structure for exhibition center in beijing designboom

the feast

 

 

the third part is called ‘le flottant’ and is the last part of the overall space. it consists of eight sets of manual workshops and two sets of leisure units. in this space, we hope that visitors will feel the food, culture, and coziness brought by the workshop. we hope this space will be a rest stop for urban life and a terminal of emotions. the eight sets of manual workshops and two sets of leisure units contain every structural column on site. the architectural space presented is a row of imposing manual workshops and a neat casual le flottant. this is also a place to chat and relax, centered by le flottant, where people can earn a bit of tranquility in the chaotic city.

BANDe architects constructs a huge wooden structure for exhibition center in beijing designboom

the feast

 

 

with the entire project,BANDe architects has focused on spatial integration and organization. they transformed the existing ‘messy’ space into a sequence of functional areas that place importance on spatial relationships, geometry relationships, material combinations. when re-examining the space, the architects decided to merge some of the structural columns into decorations and thereby hide them. for the rest of the pillars, they choose to face them, making them even thicker and forming a sense of blocks and giving neighborhood feeling.

BANDe architects constructs a huge wooden structure for exhibition center in beijing designboom

the feast

BANDe architects constructs a huge wooden structure for exhibition center in beijing designboom

craftsmen shop

BANDe architects constructs a huge wooden structure for exhibition center in beijing designboom

craftsmen shop

BANDe architects constructs a huge wooden structure for exhibition center in beijing designboom

craftsmen shop

BANDe architects constructs a huge wooden structure for exhibition center in beijing designboom

le flottant

BANDe architects constructs a huge wooden structure for exhibition center in beijing designboom

le flottant

BANDe architects constructs a huge wooden structure for exhibition center in beijing designboom

le flottant

BANDe architects constructs a huge wooden structure for exhibition center in beijing designboom

le flottant

 

 

project info:

 

project name: greenmonster lab

location: B1 floor of kuntai jiarui cultural center in wangjing area, chaoyang district, beijing, china

design: beijing bande architectural design co., ltd (BANDe architects)

lead designer: kun zhou, lin xu

team: chenggang yang, wei feng, hesuo li

gross built area: 53,359.93 ft2 (4957.3 m2)

partner: beijing hyp-arch architectural design co. ltd

client: zhejiang zhichu wuxian culture media co. ltd

contractor: changsha guangda building decoration co. ltd

construction team: gaungjin wu, xiang li, mumu chen, xiaoliang xie, ming zhou, weixiang tang, yuhou wu, leyu zhang

design year: 2018

completion year: 2019

photography: weiqi jin

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: lynne myers | designboom

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.
    all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    PRODUCT LIBRARY

    a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

    architecture news

    ×
    keep up with our daily and weekly stories
    492,661 subscribers
    - see sample
    - see sample