bengo-studio-qiyunshan-tree-house-hotel-china-designboom-01

in china’s anhui province, bengo studio has constructed a tree house hotel that comprises a series of stacked timber volumes. measuring a total area of 120 square meters, the scheme contains two bedrooms, two bathrooms, and a living room, all connected with a spiral staircase. the uppermost storey has been designed as a ‘landscape room’ that offers sweeping views across the surrounding forest.

bengo-studio-qiyunshan-tree-house-hotel-china-designboom-02
all images by chen hao

 

 

located 33 kilometers (20 miles) west of xiuning county, the ‘qiyunshan tree house’ has been designed by bengo studio, a shanghai-based practice established in 2011. elevated above the forest floor, an enclosed glass corridor leads inside the hotel. from here, guests can either descend to a bedroom and bathroom below, or take the staircase to the spaces above where the remainder of the timber boxes fan out around the central core.

bengo-studio-qiyunshan-tree-house-hotel-china-designboom-02
the tree house hotel comprises a series of stacked timber volumes

 

 

the next level contains another bedroom, before visitors find the scheme’s primary living accommodation in the form of a lounge. the ‘landscape room’ is contained within the uppermost storey, offering guests a carefully framed view of the rural terrain. a number of the volumes also have accessible roofs, culminating in the highest deck, which ensures panoramic views across the scenic setting.

bengo-studio-qiyunshan-tree-house-hotel-china-designboom-02
the project measures a total area of 120 square meters

bengo-studio-qiyunshan-tree-house-hotel-china-designboom-02
the scheme contains two bedrooms, two bathrooms, and a living room

bengo-studio-qiyunshan-tree-house-hotel-china-designboom-02
the entrance to the building

bengo-studio-qiyunshan-tree-house-hotel-china-designboom-02
an enclosed glass corridor leads inside the hotel

bengo-studio-qiyunshan-tree-house-hotel-china-designboom-02
the elevated bedroom appears suspended within the trees

bengo-studio-qiyunshan-tree-house-hotel-china-designboom-02
the uppermost storey offers sweeping views across the surrounding forest

bengo-studio-qiyunshan-tree-house-hotel-china-designboom-02
a number of the volumes also have accessible roofs

bengo-studio-qiyunshan-tree-house-hotel-china-designboom-02
the hotel gently illuminated at dusk

bengo-studio-qiyunshan-tree-house-hotel-china-designboom-02
the project is located in china’s anhui province

 

 

project info:

 

architects: xiang nan, yao zhong, ye ying, qin chuan
type: hotel
location: huangshan, china
size: 120 sqm
photography: chen hao

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save