beyond the hill by kazuhiko kishimoto unites home and gallery
photo by hiroshi ueda
all images courtesy of kazuhiko kishimoto / acaa

 

 

 

primarily a residential property, ‘beyond the hill’ by kazuhiko kishimoto, also functions as a small gallery complete with office and workspace. located in a suburban area of yokohama, japan, it was established during the design phase that the semi-public building must be open to the town and the community, while at the same time providing the security required of a private dwelling.

 

 

beyond the hill by kazuhiko kishimoto unites home and gallery
the design intelligently accommodates the gradient of the plot
photo by hiroshi ueda

 

 

 

at ground level, the on-site gallery is anchored at the heart of the scheme, surrounded and connected by raised decking. a communal seating area – which also serves as outdoor exhibition space – offers views of adjacent woodland, providing ever-changing seasonal vistas.

 

 

beyond the hill by kazuhiko kishimoto unites home and gallery
a staggered public seating area offers views of adjacent woodland
photo by hiroshi ueda

 

 

 

this central atrium connects the compact design, an area where internal and external programs interact, with independent staircases leading to the living quarters and offices at first floor level. the uppermost storey comprises a comfortable lounge, and bedrooms, one of which features a balcony allowing views of the surrounding landscape and strengthening the home’s relationship with the natural environment.

 

 

beyond the hill by kazuhiko kishimoto unites home and gallery
the central courtyard connects the scheme’s programs
photo by ryogo utatsu

 

 

beyond the hill by kazuhiko kishimoto unites home and gallery
the double-height kitchen
photo by hiroshi ueda

 

 

beyond the hill by kazuhiko kishimoto unites home and gallery
upper levels of the home offer views across the surrounding landscape
photo by hiroshi ueda

 

 

beyond the hill by kazuhiko kishimoto unites home and gallery
skylights flood the home with natural light
photos by hiroshi ueda

 

 

beyond the hill by kazuhiko kishimoto unites home and gallery
living accommodation is housed at the first and second storeys
photo by hiroshi ueda

 

 

beyond the hill by kazuhiko kishimoto unites home and gallery
stairs leading to offices on the first floor
photo by hiroshi ueda

 

 

project info:

 

location: yokohama, kanagawa, japan
completed: january 2013
program: residence, office, small gallery
area: 132.47 sqm
total floor area: 158.39 sqm (66.32 sqm/1f, 79.00 sqm/2f, 13.07 sqm/garage,)
structural engineer: takahiro suwabe

 

architecture: kazuhiko kishimoto / acaa
photography: hiroshi ueda and ryogo utatsu