organically formed kayseri ice ring by bahadir kul architects
photo by ket kolektif
all images courtesy of bahadir kul architects

 

 

 

nine kilometers outside the turkish city of kayseri, bahadir kul architects has designed an ice rink conceived as a social meeting hub, encouraging a more healthy and active lifestyle. supported by organically shaped columns that reference the fluid and fluctuating nature of ice, the building’s roof plane shelters a semi-external patio below.

 

façades feature amorphous apertures, containing colored glazing that adds a sense of vibrancy and dynamism to the scheme. internally, the 450 square meter skating surface is surrounded by two floors which sandwich an intermediate mezzanine level. a café enables the audience to monitor activity below, while a lounge accommodates public functions and hosts a range of social events.

BKA bahadir kul architects kayseri ice ring turkey designboom
the structure sits atop an elevated platform
photo by ket kolektif

BKA bahadir kul architects kayseri ice ring turkey designboom
the building’s roof plane shelters a semi-external patio below
photo by ket kolektif

BKA bahadir kul architects kayseri ice ring turkey designboom
the building’s façade features amorphous apertures
photo by ket kolektif

BKA bahadir kul architects kayseri ice ring turkey designboom
the 450 square meter skating surface is surrounded by two floors
photo by bahadir kul architects

BKA bahadir kul architects kayseri ice ring turkey designboom
colored glazing lends the scheme a vibrant and dynamic quality
photo by ket kolektif

BKA bahadir kul architects kayseri ice ring turkey designboom
surrounding parkland outside the turkish city of kayseri
photo by ket kolektif

BKA bahadir kul architects kayseri ice ring turkey designboom
façade detail
(left) photo by bahadir kul architects
(right) photo by emre mollaoglu

 

 

project info:

 

architectural design: BKA – bahadır kul architects
client: greater municipality of kayseri
location: kayseri, turkey
site area: 10,000 sqm
total floor area: 2,600 sqm