byró restores historic authenticity and infuses light into old barn in czech republic

byró restores historic authenticity and infuses light into old barn in czech republic

BYRÓ restores blacksmith barn

 

A reconstruction of a reconstruction, Blacksmith Barn by BYRÓ revives a deteriorating cottage in the quiet valley in Pošumaví, Czech Republic, back to its original value. With a sustainable approach and respect for the site’s natural surroundings, the architectural office utilized local resources to uplift and connect the former blacksmith’s workshop and home. Further, the interior of the adjoining, relatively well-preserved wood and brick barn has been opened up and illuminated using only subtle interventions to maintain yet enhance the historical authenticity of the structure.

byró restores historic authenticity and infuses light into old barn in czech republic
view from the sawmill | all images courtesy of the author

 

 

minimal interventions using local resources

 

Located in an unspoilt area in a valley by the Blanice River, the building’s only neighbors are the ruins of a former mill, an active sawmill, and the silence of the surrounding pastures. As per the client’s requests, the architects at BYRÓ predominantly used materials that were available at the plot where possible to carry on the renovation, eliminating the inconsistent elements due to previous insensitive interventions.

 

The barn next to the cottage, which was found in an unaffected state though with an interior stacked all the way to the ridge, was opened up and infused with light. The architects removed the unfinished belt dormer installed in the 1990s and replaced it with lighting roof tiles that bring in a dynamic interplay of light and shade throughout the day. 

byró restores historic authenticity and infuses light into old barn in czech republic
BYRÓ restores Blacksmith Barn in Pošumaví, Czech Republic

blacksmith barn at the end of the world 5
the architects removed the unfinished belt dormer installed in the 1990s and replaced it with lighting roof tiles

byró restores historic authenticity and infuses light into old barn in czech republic
using local materials the structure is an interplay of wood, brick, and stone

blacksmith-barn-byro-designboom-5

byró restores historic authenticity and infuses light into old barn in czech republic
intersecting lines define the interior of the space

byró restores historic authenticity and infuses light into old barn in czech republic
the blacksmith’s workshop and home is revamped with minimal interventions

byró restores historic authenticity and infuses light into old barn in czech republic
view to the sawmill

 

 

1/4
1
 
changing light in the interior
changing light in the interior
lighting templates
lighting templates
view from the forest
view from the forest

project info:

 

name: Blacksmith Barn
designer: BYRÓ

 

designboom has received this project from our DIY submissions feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: ravail khan | designboom

KEEP UP WITH OUR DAILY AND WEEKLY NEWSLETTERS
suscribe on designboom
- see sample
- see sample
suscribe on designboom

happening now! on its 35th participation at salone del mobile, pedrali unveiled eleven new collections for indoor and outdoor spaces, including brand new collections and extensions of existing collections! 

architecture in the czech republic (138)

brick architecture (314)

renovation architecture and design (763)

residential architecture and interiors (3906)

wood and timber architecture and design (949)

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5