C+ architects renovates office space interior in beijing C+ architects renovates office space interior in beijing
apr 22, 2016

C+ architects renovates office space interior in beijing

C+ architects renovates office space interior in beijing 
all images courtesy of xia zhi

 

 

 

C+ architects have recently completed the renovation of a U-shaped, 2-story building in the depths of banbidian no.1 cultural industry park in beijing, china. designed for an internet company, their efforts assess and enable the interior to accommodate 30-50 staff, with an open style plan that’s simultaneously flexible and spacious.

C plus architects office space beijing china
straight-run stairs change the spatial organization and functionality of the entire interior 

 

 

 

the primary task of C+ was to reorganize internal vertical traffic. the space’s original L-shaped stairwell was unable to meet demands and had to be replaced entirely. a solution was found in the ‘glowing staircase’ composed of two, straight-run stairwells. an atrium tops the space, allowing natural light to spill downwards, filling the space with a warm, bright glow after which the element is named.

C plus architects office space beijing china
‘glowing staircase’

 

 

 

a circulation loop surrounds the central stairwell, with privacy-oriented spaces such as the general manager’s office and conference rooms to the west. opposite, to the east, are open areas for working, meeting and entertaining. various other functions, including the kitchen and bathrooms, are distributed throughout.


skylight 

C plus architects office space beijing china
reception area and visual focal point: the stairwell 


open working zone on upper floor


atrium

C plus architects office space beijing china
‘positive/negative space’ window and doorway to sister building 


timber battens are utilized for interior decoration


stairwell and sparse furnishings 

C plus architects office space beijing china
the ‘glowing staircase’ is surrounded by a looping traffic flow 

cplusarchitectsdesignboom02
axonometric drawing

 

 

project info:

 

architect in charge: cheng yanchun
design team: zheng yichun, xie bingyou, wang yakun, rahymberdi charyyev
construction: nan tong qiyi construction group co., ltd.
program: office renovation
status: completed
location: banbidian, beijing, china
dates: september 2015 – march 2016
area: 350m2
photography: xia zhi

 

 

designboom has received this project from our DIY submissions  feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: nick brink | designboom

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    PRODUCT LIBRARY

    a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

    architecture news