caceres + tous connects the two volumes of 'house S' in bali with steel + wood bridge

caceres + tous connects the two volumes of 'house S' in bali with steel + wood bridge

local architecture studio caceres + tous has completed ‘house S’, a two-volume concrete residence located in a a deep and narrow land in canggu, bali. overlooking a rice field patch in front, the house is deeply embedded in its natural context thanks to a series of open patios and a rooftop terrace that allows residents to enjoy the surrounding view. the two volumes of the project are connected via a steel bridge, covered with a sliding wooden screen that allows wind to pass through while blocking harsh sunlight and rain.top view of caceres + tous 'house S' in baliall images courtesy of caceres + tous studio

 

 

caceres + tous has used the moderate slope of the site to arrange the layout of ‘house S’ and distribute its program within the two buildings. various voids in the form of open terraces, a patio, a central garden with an ancient tree, and a rooftop terrace connect the project’s interiors with the surrounding landscape. the swimming pool completes the series of outdoor spaces, and uses the full width of the house. additionally, both buildings benefit from floor-to-ceiling windows and sliding doors, which further enhance the connection to the outdoors.

caceres + tous connects the two volumes of 'house S' in bali with steel + wood bridge

 

 

the lower building of the two develops around a central courtyard where the kitchen, dining room, two lounges, bar area, and two guest bedrooms are located, while the basement encloses an underground cinema. the top building contains the three main bedrooms as well as a service area. the steel bridge connects the two buildings, while it’s sliding wooden screen allow natural wind to pass through while blocking the sun and rain.caceres + tous house S intersecting volumescaceres + tous has added floor-to-ceiling windows and sliding doors

caceres + tous connects the two volumes of 'house S' in bali with steel + wood bridge
view of the steel and wood bridge by caceres + tous
caceres + tous connects the two volumes of 'house S' in bali with steel + wood bridge
caceres + tous connects the two volumes of 'house S' in bali with steel + wood bridge

caceres + tous connects the two volumes of 'house S' in bali with steel + wood bridge

caceres + tous house S opens to the exterior landscape

caceres + tous connects the two volumes of 'house S' in bali with steel + wood bridge

caceres + tous connects the two volumes of 'house S' in bali with steel + wood bridge

caceres + tous connects the two volumes of 'house S' in bali with steel + wood bridge

caceres + tous connects the two volumes of 'house S' in bali with steel + wood bridge

caceres + tous connects the two volumes of 'house S' in bali with steel + wood bridgecaceres + tous connects the two volumes of 'house S' in bali with steel + wood bridgecaceres + tous connects the two volumes of 'house S' in bali with steel + wood bridge

 

 

project info:

 

 

name: house S

architect: caceres + tous studio

location: canggu, bali

typology: residential

total floor size: 650 sqm

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5