relax poolside at casa as in buenos aires by alric galindez architects
 
relax poolside at casa as in buenos aires by alric galindez architects
aug 02, 2015

relax poolside at casa as in buenos aires by alric galindez architects

relax poolside at casa as in buenos aires by alric galindez architects
image: mauricio fuentes

 

 

 

alric galindez architects’ ‘casa as’ sits on the edge of an expansive golf course in buenos aires, argentina. the residence is separated into two floors, with continuous glass lines running vertically across its entirety. an aesthetic feature, the linear window panes also protect the home from whatever stray balls may fly its way. all views in the home are oriented towards the course rather than the road in front, thus all frequently-used spaces are located as near to that side as possible.

casa as alric galindez architects buenos aires argentina designboom
street side 
image: alric galindez 

 

 

 

‘casa as’ has a minimal material palette which includes textured stucco, cement flooring, iron window frames, and natural woods.  interior and exterior choices are the same, creating a sense of continuity between inside rooms and the home’s three covered outdoor areas. covering for said places, are provided by the cantilevered second floor, which extends itself over the entrance, and two back patios. 

alricgalindezdesignboom02
indoor/outdoor living room area 
image: mauricio fuentes 

relax poolside at casa as in buenos aires by alric galindez architects
kitchen 
image: mauricio fuentes

casa as alric galindez architects buenos aires argentina designboom
house and surroundings 
image: alric galindez

alricgalindezdesignboom03
ground floor 

alricgalindezdesignboom04
second floor 

alricgalindezdesignboom05
section

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: nick brink | designboom 

  • Quite nice, but a lot of doors on the ground floor. The one between the kitchen and the stair hall needs to open into the stair hall, though. It blocks the aisle in the kitchen and I can see an accident waiting to happen when you open it.

    DetailBear
  • Some striking angles to be sure, but dinners situated on that bench seating would be uncomfortable and brief.

    Alaimo

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,108 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine