CASE-REAL aims to take in the surrounding nature of its wooden house in higashi ohwada
 

CASE-REAL aims to take in the surrounding nature of its wooden house in higashi ohwada

the location in chiba, japan where the sound of the river can constantly be heard, was chosen by CASE-REAL’S client who is a photographer. here, the volumes of the structures were placed along the river, creating a long two-layer volume. thus, the sound of flowing water can be heard in all the rooms which also have a view facing the stream.

CASE-REAL aims to take in the surrounding nature of its wooden house in higashi ohwada
the view of the surroundings
all images by takumi ota

 

 

japanese office CASA-REAL‘s ‘house in higashi ohwada’ also functions as the photographer’s studio. here the design team has created a studio space on the second floor, and the living space on the ground floor, and by connecting these two floors with a well hole the architects aimed to gently link the atmosphere of these separate floors. in addition, by stretching the living room outwards to the stream as an outdoor wood deck, CASE-REAL aimed to take in the surrounding nature as much as possible.

CASE-REAL aims to take in the surrounding nature of its wooden house in higashi ohwada
the house is situated at the bottom of a bamboo forest where a small river also flows

CASE-REAL aims to take in the surrounding nature of its wooden house in higashi ohwada
the architects have stretched the wood deck toward the resident

CASE-REAL aims to take in the surrounding nature of its wooden house in higashi ohwada
the facade view of the volume

CASE-REAL aims to take in the surrounding nature of its wooden house in higashi ohwada
the view of the living room — well hole

CASE-REAL aims to take in the surrounding nature of its wooden house in higashi ohwada
the view of the well hole

CASE-REAL aims to take in the surrounding nature of its wooden house in higashi ohwada
the architects aimed to take in the surrounding nature as much as possible

CASE-REAL aims to take in the surrounding nature of its wooden house in higashi ohwada
the view from kitchen also having the view facing the stream

CASE-REAL aims to take in the surrounding nature of its wooden house in higashi ohwada
CASE-REAL aimed to gently link the atmosphere of both floors

CASE-REAL aims to take in the surrounding nature of its wooden house in higashi ohwada
the view of darkroom and work space for the client who is a photographer

CASE-REAL aims to take in the surrounding nature of its wooden house in higashi ohwada
the view of the bathroom

CASE-REAL aims to take in the surrounding nature of its wooden house in higashi ohwada
floor plan

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: apostolos costarangos | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
506,243 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine