cement blocks and iron lattice enclose private courtyard in rural vietnam

cement blocks and iron lattice enclose private courtyard in rural vietnam

Quê’ Son House by BOW.Atelier + KAN Studio

 

BOW.Atelier joins up with KAN Studio for the construction of ‘Quê’ Son House‘ in Vietnam, a project that celebrates easy living in the countryside. Located on an alley crossing the middle of an acacia forest, the residence is topped by a large gable roof that covers the entire building, indoor and outdoor spaces, framing the green background. The large aperture eave regulates the shade and coolness of the building at a moderate level, limiting the harshness of the climate. The thick protecting plane provides sufficient insulation to the space. The structure forms a central courtyard enfolded within iron lattice expanses and cement block partitions.

cement blocks and iron lattice enclose private courtyard in rural vietnam
all images by Quang Trân

 

 

apertures and vertical slits fuse nature into the house

 

The flat ceiling system develops at a low height, spreading under the roof block and forming horizontal cuts and openings for panoramic views of the garden. The large apertures and vertical slits of the cladding allow visual and spatial connection to the natural surroundings. The kitchen arranges the main common meeting place in the center of the plan. The living zone is in contact with the orchard and the spacious front yard. Several outdoor spaces allow gatherings backdropped by the countryside scenery while remaining shielded by rainwater and excessive sunlight. ‘Quê’ Son House’ is one of the collaborative design team‘s rural housing projects, merging contemporary architecture and natural living in the rural context.

cement blocks and iron lattice enclose private courtyard in rural vietnam
the living zone is in contact with the orchard and the spacious front yard

cement blocks and iron lattice enclose private courtyard in rural vietnam
the residence is topped by a large gable roof that covers both indoor and outdoor spaces

cement blocks and iron lattice enclose private courtyard in rural vietnam
the gable roof pops up out of the green scenery

que-son-house-kan-studio-bow-atelier-designboom-1800-2

cement blocks and iron lattice enclose private courtyard in rural vietnam
cement blocks and iron lattice enclose the private courtyard

cement blocks and iron lattice enclose private courtyard in rural vietnam
the openings of the frame allow visual and spatial connection to the natural surroundings

cement blocks and iron lattice enclose private courtyard in rural vietnam
vertical slits of the cladding open views toward the garden

que-son-house-kan-studio-bow-atelier-designboom-1800-3

 

1/5
living room
living room
bedroom and lounge
bedroom and lounge
bedroom
bedroom
axonometric diagram
axonometric diagram
floor plan
floor plan

project info:

 

name: Quê’ Son House
designer: KAN Studio | @k.a.nstudioBOW.Atelier@atelier.bow

location: Quê’ Son, Quang Nam, Vietnam

photography: Quang Trân

 

 

designboom has received this project from our DIY submissions feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: christina vergopoulou | designboom

KEEP UP WITH OUR DAILY AND WEEKLY NEWSLETTERS
suscribe on designboom
- see sample
- see sample
suscribe on designboom
happening now! discover how the free app, bloomberg connects, makes any gallery experience more interactive and engaging with exclusive content, not only for those visiting in person, but to anyone around the world! 

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5