C.F. møller nestles villa R into danish forest

C.F. møller nestles villa R into danish forest


C.F. møller nestles villa R into danish forest

all images courtesy of C.F. møller

 

 

 

scandinavian practice C.F. møller architects has recently finished one of their latest residences tucked against a line of dense vegetation in aarhus, denmark. ‘villa R’ consists of only one story above grade and occupies less than 20% of the site per zoning regulations, pushed as close to a dense line of trees so as to provide a natural wall that changes with the seasons. a partial subterranean level serves as a base for a seemingly floating patinated zinc volume that opens to the front of the site on one end, and the line of trees on the other through large glass walls. the basement containing the children’s bedrooms and play room opens up onto an exterior sunken patio leading to the yard. the social spaces and master suite are housed on the top level enjoying views of the surrounding landscape. expansive terraces on the front and back encourage the tenants to interact with the exterior environment, allowing easy access to the yard while a series of wide front steps forms a space for interaction.
 C.F. møller villa R designboom
front elevation view from public street

 C.F. møller villa R designboom
view from the front yard

 C.F. møller villa R designboom
wide steps leading to the main entrance provide an opportunity as a stage-like element

C.F. møller nestles villa R into danish forest

C.F. møller nestles villa R into danish forest
sunken patio provides access to the children’s bedrooms below

C.F. møller nestles villa R into danish forest
open interior floor plan with the hearth acting as one of the few elements that informs a subdivision of space

C.F. møller nestles villa R into danish forest
kitchen and dining elevations

C.F. møller nestles villa R into danish forest
central hearth

C.F. møller nestles villa R into danish forest

C.F. møller nestles villa R into danish forest
master bedroom

C.F. møller nestles villa R into danish forest
master bath

C.F. møller nestles villa R into danish forest

C.F. møller nestles villa R into danish forest

drawings

 

 

project info:

 

 

client: confidential
address: aarhus, denmark
architect: C.F. møller architects
landscape: kragh & berglund        
engineer: triconsult
size: 300 m²
year: 2012-2014

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5