COBE renews israel's square in central copenhagen
 
COBE renews israel's square in central copenhagen
dec 26, 2014

COBE renews israel's square in central copenhagen

six years after winning a competition to develop a major public plaza in copenhagen, danish architecture studio COBE has completed the renewal of the city’s ‘israel’s square’. the reprogrammed design comprises a folded surface that exists between the city core and the neighboring ørsted park. the gardens merge into the square as a series of cut-outs, with folds placed towards the east and west to establish elevated sitting areas. a range of different features and facilities – such as bench formations and sunken playgrounds – are also created, providing a series of meeting places at the heart of the city center.

COBE israel's square copenhagen denmark designboom
all images by rasmus hjortshøj – COAST / courtesy of COBE

COBE israel's square copenhagen denmark designboom
sporting facilities are contained at the center of the design

COBE israel's square copenhagen denmark designboom
the square provides residents and visitors with a place for public congregation

COBE israel's square copenhagen denmark designboom
a range of different features and facilities are created within the square

COBE israel's square copenhagen denmark designboom
a mini-skate park for younger children

COBE israel's square copenhagen denmark designboom
folds placed towards the east and west establish elevated sitting areas

COBE israel's square copenhagen denmark designboom
giant stepping stones

COBE israel's square copenhagen denmark designboom
areas of greenery are incorporated as part of the plan

COBE israel's square copenhagen denmark designboom
the reprogrammed design comprises a folded surface that exists between the city core and the neighboring park

 

 

project info:

 

location: copenhagen, denmark
client: city of copenhagen
program: renewal of israel’s square
size: 12,500 sqm (134,549 sqf)
status: 1st prize in competition 2008, construction start 2013, completion 2014
collaborators: sweco architect, niras, professor morten stræde
team: dan stubbergaard, caroline nagel, morten emil engel, therese wallstrøm, jens wagner, tobias mürsch, christian sander

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,214 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine