coil kazuteru matumura architects inserts boxes into rem house in japan
 
coil kazuteru matumura architects inserts boxes into rem house in japan
apr 03, 2014

coil kazuteru matumura architects inserts boxes into rem house in japan

coil kazuteru matumura architects inserts boxes into rem house in japan
images © yoshiro masuda
all images courtesy of coil kazuteru matumura architects

 

 

 

japanese studio coil kazuteru matumura architects has completed the renovation to a house in osaka japan by inserting two boxes that allow circulation, light and wind to filter through. the upgrade to the existing structure meets the necessary regulations for its structural design and also contains the latest in insulation qualities. the project was carried out with minimum costs kept in mind, while preserving the original building as much as possible, only adding enhancements that where absolutely necessary. wanting to be an example of preservation and recycling as a result of the tohoku earthquake, the layout takes energy-saving into consideration while enabling a customized interior for its residents.

 

coil kazuteru matumura architects inserts boxes into rem house in japan
view from the living room

 

coil-kazuteru-matumura-architects-rem-designboom01
circulation spaces were designed to create a sense of flow

 

coil-kazuteru-matumura-architects-rem-designboom02
(left) the boxes were constructed using plywood
(right) looking through to the stairs

 

coil kazuteru matumura architects inserts boxes into rem house in japan
view of the wall made from lauan plywood

 

coil-kazuteru-matumura-architects-rem-designboom03
(left) fabric is used as a partition
(right) a vertical lattice floor

 

coil kazuteru matumura architects inserts boxes into rem house in japan
the building’s existing structure

 

coil kazuteru matumura architects inserts boxes into rem house in japan
elevation

 

coil-kazuteru-matumura-architects-rem-designboom04
plan

 

 

project info:

 

project name: rem
location: hirakata, osaka, japan
architect: coil kazuteru matumura architects
site area: 120.75 sqm
built area: 41.72 sqm
total floor area: 86.27 sqm
photography: yoshiro masuda

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,189 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine