continuation studio renovates chinese mountain resort into a luxe getaway
 

continuation studio renovates chinese mountain resort into a luxe getaway

yule mountain resort, nestled in the taihuyuan creek in china, was renovated into a sophisticated natural escape by hangzhou-based architecture firm, continuation studio. surrounded by a provincial highway and mountain slopes, the site is nearly three metres higher than the highway, and is easily accessed by steps. the lush nature and enchanting surroundings make the resort a perfect getaway, tucked away in the mountains. 

continuation-studio-yule-mountain-resort-taihuyuan-creek-china-08-14-2019-designboom

 

 

continuation studio was inspired by the site itself, and aimed to choreograph the relations between the creek, highway, courtyards and buildings to generate a narrative spatial sequence. the main building existing on the site was a four-story construction with 30 rooms, built in an antique style. the owner hoped to reduce the amount of rooms and enhance the spatial experience for the guests’ stay. the dispersed, wooden corridors throughout the site all merged into a 30-meter-long area. each end of the space accommodates a reception and a pavilion, effectively separating the noise of the provincial road, and creating a more intimate atmosphere. at the same time, the distance between the highway and the lobby was stretched to obtain richer views of the surrounding vista along the way. 

continuation-studio-yule-mountain-resort-taihuyuan-creek-china-08-14-2019-designboom

 

 

the resort’s hidden entrance enhances the tranquility and escapism of the private property. the courtyard in the site of the main building was transformed into a shallow pool as an installation of water reflection, enclosed by walls and a continuous corridor. from underneath space on the front of the main building, the whole elevation of the main building cannot be seen in the corridor. only when you look back on the bonfire platform at the end of the corridor, you will see the complete main building facade.

continuation-studio-yule-mountain-resort-taihuyuan-creek-china-08-14-2019-designboom

 

 

the reflected scenery in the shallow water make the four-story building blend with the contours of the mountains around it. the activities and events are held on the terraces situated on the other side of the corridor: barbecue aresa and hot spring areas are distributed in multiple terraces around the building. the zoning provides serene experience of living in nature for guests in rooms overlooking the pool, with spatial perspective expanded by the water reflection of the sky. the original 5 rooms on each floor of the main building were re-arranged into three.

continuation-studio-yule-mountain-resort-taihuyuan-creek-china-08-14-2019-designboom

 

 

a balcony extends from each room, of which has the external space for enjoy the nature. flittering the scenry through the trellis on the facade of the balcony, limiting the horizon of the landscape, and enhancing the privacy of the room. in addition, we collected and surveyed the timeber doors and window frames from the orginal building, then reapplied them onto the building by the creek, weaving its ‘new skin’ into a collage of history.the building will project out warm and memorable lights at night.

continuation-studio-yule-mountain-resort-taihuyuan-creek-china-08-14-2019-designboom

 

 

project info:

 

project name: the overall renovation of yule mountain boutique hotel

architects: continuation studio

design year & completion year: 2016-2018

chief designer: jiu-jiang fan, wen-ting zhai

design team: team members: kai yu, kai-xiong chen, he huang, ting li, fu-dong sun, shuang-er lu, run-jin dong (intern)

location: taihuyuan, lin’an, hangzhou, zhejiang

area: approx. 1100 m2

photographers: yi-long zhao, hong-fei zhao, jiu-jiang fan

lighting design: shanghai pinko lighting design

decoration design: shenzhen wenhua

design structure & construction: xiao-wen neng’s team

clients: ju-ping xia, yong-shui jiang

brand: wood veneer

material: ancient wood

other materials: local

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

edited by: cristina gomez | designboom

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.
    all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    PRODUCT LIBRARY

    a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

    architecture news

    ×
    keep up with our daily and weekly stories
    491,175 subscribers
    - see sample
    - see sample