coordination asia installs ‘the NIKE studio’ within beijing art gallery
images courtesy of coordination asia

 

 

 

built to coincide with the city’s hosting of the 2015 world athletics championships, ‘the NIKE studio’ occupies a beijing art gallery, encouraging visitors to improve their levels of fitness. designed by shanghai-based design agency coordination asia, the project comprises a variety of different zones, including product displays, workout studios, and a multi-functional lounge.

coordination asia the nike studio beijing holiday 15 collection interiors designboom
glowing LED grids are used within the scheme

 

 

 

the 1,200 square meter space features the sportswear brand’s 2015 winter collection ‘holiday 15’, and offers guests an immersive series of experiential spaces. throughout the transformed gallery, the themes of transparency and infinity are visibly expressed through the use of reflective display cases, glowing LED grids and linear frames. workout areas are rendered almost entirely black, and create a strong contrast against the free-floating installations.

coordination asia the nike studio beijing holiday 15 collection interiors designboom
the interiors encourage visitors to improve their levels of fitness

 

 

 

the space’s overall atmosphere remains an uplifting and engaging experience, with clearly defined displays presenting different product ranges illuminated by bright LEDs. surrounding areas boast an active and energetic aesthetic with low slung benches and footwear bars. walls present portraits of famous athletes, while bold graphics provide additional motivation.

coordination asia the nike studio beijing holiday 15 collection interiors designboom
linear frames enclose treadmills

 

 

 

‘it’s really fun to work with NIKE again, who has such a strong design focus and attention to detail’, explains coordination asia CEO and design director tilman thürmer. ‘the NIKE studio’ in beijing offers more than just a workout session, or a chance to display the latest products, visitors will have a completely immersive experience, and come away feeling fitter, faster and more motivated.’

coordination asia the nike studio beijing holiday 15 collection interiors designboom
workout areas are rendered almost entirely black

coordination asia the nike studio beijing holiday 15 collection interiors designboom
bold graphics provide additional motivation

coordination asia the nike studio beijing holiday 15 collection interiors designboom
themes of transparency and infinity are visibly expressed through the use of reflective display cases

coordination asia the nike studio beijing holiday 15 collection interiors designboom
the 1,200 square meter space presents the sportswear brand’s 2015 winter collection

coordination asia the nike studio beijing holiday 15 collection interiors designboom
clearly defined display areas present different product ranges

coordination asia the nike studio beijing holiday 15 collection interiors designboom
chinese track and field jerseys