a private courtyard in kawanishi, japan brings light and privacy, by nLDK
 

a private courtyard in kawanishi, japan brings light and privacy, by nLDK

nara-based studio nLDK’s project in kawanishi, japan required a full redesign of the local traditional building structure. by adding another fence, the architects created a hidden calm courtyard in hibarigaoka-harnayashiki, a district consisting of old mansions which don’t allow any privacy for the inhabitants. 

a private courtyard in kawanishi, japan brings light and privacy, by nLDK
all image © yohei sasakura

 

 

keeping the pre-existing low fence, nLDK designed a thick high wall encircling the house as well, thus the small private house fits into the district of big mansions. house’s footprint is minimalized, so the courtyard can be wider to host some settings for the kids and a resting area.

a private courtyard in kawanishi, japan brings light and privacy, by nLDK

 

 

the interior design is maintained in the neat japanese minimalistic style with traditional elements such as tatami mats and sliding doors. many openings in the walls and roof let the light come insight and brighten the whole space.  while seeming completely monolithic and secured from outside, the house is open from inside: all the parts are connected to the yard, so there’s no clear boundary between interior and exterior while the windows are open.

a private courtyard in kawanishi, japan brings light and privacy, by nLDK

a private courtyard in kawanishi, japan brings light and privacy, by nLDK

a private courtyard in kawanishi, japan brings light and privacy, by nLDK

a private courtyard in kawanishi, japan brings light and privacy, by nLDK

a private courtyard in kawanishi, japan brings light and privacy, by nLDK

a private courtyard in kawanishi, japan brings light and privacy, by nLDK

a private courtyard in kawanishi, japan brings light and privacy, by nLDK

a private courtyard in kawanishi, japan brings light and privacy, by nLDK

a private courtyard in kawanishi, japan brings light and privacy, by nLDK

a private courtyard in kawanishi, japan brings light and privacy, by nLDK

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: maria erman | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,097 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine