csd.design's interior layout for sanxingdui museum in china forms around copper spiral ramp

csd.design's interior layout for sanxingdui museum in china forms around copper spiral ramp

CSD.DESIGN unveils Sanxingdui Museum’s interior composition

 

Sanxingdui Museum Public Area and Tourist Reception Center in Sichuan, China, a project by CSD.DESIGN, delves into the profound cultural artifacts of the Sanxingdui civilization. Sculptures, embodying various ‘gaze patterns,’ symbolize diverse personas and bridge the past with the future. The architectural and interior design pursuits follow distinct paths, with meticulous attention to detail and adherence to principles of patience, self-restraint, and authority. A spiraling ramp in the historical building ascends as a tribute to the heavens, while the modern museum‘s atrium features a descending passageway, metaphorically exploring ancient Shu’s origins.

csd.design's interior layout for sanxingdui museum in china forms around copper spiral ramp
all images by Ting Wang

 

 

Sanxingdui Museum Design Bridges Time and Space

 

Old and new structures’ communication facilitates heritage transmission and dialogue. Within the depths of the building, laser projections mimic ancient civilization’s dialogue with the cosmos. The interior design by CSD.DESIGN integrates large artistic concrete panels, blurring boundaries between sky and land, while a 12-ton chandelier symbolizes history’s weight. Sanxingdui emerges as a celestial entity transcending cultural boundaries, with architectural elements mirroring the contour of a facial mask. The weathered copper staircase alludes to the era of bronze, undergoing gradual oxidation, while the public hall ceiling features wall-washing light strips and ‘starlight’ elements. Light and shadow interplay complements the immersive experience while the café space fosters visitors’ discourse and interaction. The materials used throughout include epoxy grinding stone, artistic concrete hanging board, and imitation old copper stainless steel.

csd.design's interior layout for sanxingdui museum in china forms around copper spiral ramp
for. the museum’s design, CSD.DESIGN explores the profound cultural artifacts of the Sanxingdui civilization

csd.design's interior layout for sanxingdui museum in china forms around copper spiral ramp
architectural and interior design prioritizes meticulous attention to detail

csd.design's interior layout for sanxingdui museum in china forms around copper spiral ramp
the atrium features a descending passageway, metaphorically exploring ancient Shu’s origins

csd.design's interior layout for sanxingdui museum in china forms around copper spiral ramp
a 12-ton chandelier symbolizes the weight of history within Sanxingdui Museum

csd-design-sanxingdui-museum-interior-china-designboom-1800-3

old and new structures merge to facilitate heritage transmission and dialogue

csd.design's interior layout for sanxingdui museum in china forms around copper spiral ramp
large artistic concrete panels blur boundaries between sky and land, enhancing the interior

csd-design-sanxingdui-museum-interior-china-designboom-1800-2

a spiraling ramp ascends in the historical building as if ascending to the heavens

csd.design's interior layout for sanxingdui museum in china forms around copper spiral ramp
architectural elements mirror the contour of a facial mask, reflecting cultural significance

csd.design's interior layout for sanxingdui museum in china forms around copper spiral ramp
the café space fosters discourse and interaction, enriching the overall visitor experience

csd.design's interior layout for sanxingdui museum in china forms around copper spiral ramp
light and shadow interplay complements the immersive experience, enhancing the visitor’s journey

 

project info:

 

name: Sanxingdui Museum Public Area and Tourist Reception Center
architect: CSD.DESIGN

chief designer: Can Zhang, Wenting Li

design team: Wei Lai, Pengchong Jiang, Jing Yang, Wenjie Dong, Wenjing Liu, Jun Tang, Jinli Fan, Yan Yang, Zhangping Wang, Guangchao Li, Jia Tang, Maoya Xu

client: Sanxingdui Museum

area: 15000 sqm

location: Guanghan, China

photography: Ting Wang

 

 

designboom has received this project from our DIY submissions feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: christina vergopoulou | designboom

KEEP UP WITH OUR DAILY AND WEEKLY NEWSLETTERS
suscribe on designboom
- see sample
- see sample
suscribe on designboom
happening now! for over 50 years, florim ceramiche spa has been creating porcelain stoneware ceramic surfaces for all architecture, building industry and interior design needs – explore the new mystic luxe collection on designboom! 

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5