multidisciplinary architecture studio, head by cui shu, redesigns the elephant-parade headquarters in beijing. elephant-parade is a communications company that specializes in digital integration, openness and diversity in culture. the designers cut and divided the single geometric space found on the first floor in order to facilitate internal communication within the office, while maintaining its interesting jigsaw characteristics. meanwhile, it solves the problems of many practical functions, such as the natural flow of lighting and ventilation, line organization, functional partition, etc. 


according to the architects, the relation of space is about adding and subtracting
all images © wang ting and wang jin

 

 

cui shu studio’s redesigned office space of elephant-parade not only reflects the characteristics of the industry, but also fully expresses its cultural and aesthetic values. while the smaller spaces have a certain sense of privacy, they communicate with the bigger spaces. bamboo as a building material represents the connotation of ancient the asian architecture system. the designers use bamboo as the main element in the office, including the curved staircase. much like the fluid nature of the employees’ movement within the office, the implementation of sporadic office cubes enables for a natural flow in the working environment. 


the staircase uses locally sourced bamboo


bamboo as a building material represents the connotation of ancient the asian architecture system


details of the curved staircase


the floor and ceiling of each block features hidden lights


the workspace is almost entirely made of bamboo


the meeting room embedded within the working space is divided using bamboo walls


while the smaller spaces have a certain sense of privacy, they communicate with the bigger spaces.


the elephant-parade office includes a serene meditation room for its employees


the meditation room overlooks the beijing skyline


details of the bamboo panelling

 

 

project info:

 

design company: cun design
chief designer: cui shu
location: building a, xinanmen, nananyihao, chaoyang district, beijing, china
type: creative media
office area: 4100 sqm
design time: 2017
completion time: 2017
main materials: moso bamboo, cement slabs, dyed oak
photographer: wang ting, wang jin

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: lynn chaya | designboom

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    architecture news