cut-out patios bring nature inside pham huu son's skygarden house in vietnam

cut-out patios bring nature inside pham huu son's skygarden house in vietnam

Pham Huu Son Architects completes SkyGarden House in vietnam

 

Pham Huu Son Architects has realized the SkyGarden House, a lively townhouse located in Nha Trang City, Central Vietnam. Built on a 100 sqm non-square plot, the design faced challenges due to its unconventional shape, resulting in an uneven perimeter outline. The primary goal of the architects was to effectively integrate natural elements into the living space, fostering a warm atmosphere within an urban environment. To accomplish this, the team incorporated large glass panels and glass doors, a skylight above the staircase, and various semi-open patios adorned with abundant greenery. These design features maximize natural light, reduce the need for artificial lighting during the day, decrease energy consumption, and establish a harmonious connection between indoor spaces and nature, avoiding a monotonous atmosphere.

cut-out patios bring nature inside pham huu son's skygarden house in vietnam
all images by Pham Huu Son Architects

 

 

a blend of modern design, eco-friendly solutions & space optimization

 

The SkyGarden House comprises a living room, kitchen, ground-floor bedroom, two additional bedrooms on the second floor, and the master bedroom on the third floor. These areas interconnect via a staircase and an open void at the house’s center. Small touches of greenery are found surrounding bedrooms and sanitary spaces, resembling miniature gardens. This serves to enhance indoor air quality by reducing external dust and offers vibrant views from the inside. However, challenges arise due to the glass’s heat-absorbing properties, making heat dissipation complex. To address this, Pham Huu Son Architects (see more here) divided the glass into multiple layers with gaps to facilitate air circulation, aiding in releasing internal heat and cooling the interior by allowing outside air to enter. Trees are strategically positioned around the ground floor, serving as a verdant screen that ensures privacy for the bedroom area while offering pleasant internal views. Surrounding the living room is a pool, which provides an attractive sight from the living and kitchen areas and enhances the cooling of the interior during warmer days. Inside, the house embodies a minimalist style, prioritizing simplicity and employing warm tones to craft a comfortable ambiance. Moreover, the use of reflective glass expands vistas, fostering a sense of spaciousness and connection with the outdoors.

cut-out patios bring nature inside pham huu son's skygarden house in vietnam
trees are strategically placed to create views from inside

cut-out patios bring nature inside pham huu son's skygarden house in vietnam
small touches of greenery, emerging as tiny gardens are found surrounding bedrooms and sanitary spaces

cut-out patios bring nature inside pham huu son's skygarden house in vietnam

cut-out patios bring nature inside pham huu son's skygarden house in vietnam
a pleasant setting within the urban fabric

pham-huu-son-architects-skygarden-house-vietnam-designboom-18002

cut-out patios bring nature inside pham huu son's skygarden house in vietnam
the pool also serves to cool the interior space on hot days

cut-out patios bring nature inside pham huu son's skygarden house in vietnam
blurring the boundaries of inside and outside

cut-out patios bring nature inside pham huu son's skygarden house in vietnam

pham-huu-son-architects-skygarden-house-vietnam-designboom-31800
 
1/21
the use of reflective glass expands the view, promoting a sense of openness and connection with the outside
the use of reflective glass expands the view, promoting a sense of openness and connection with the outside
the interior is designed with a minimalist style, using warm tones to create a cozy and luxurious space
the interior is designed with a minimalist style, using warm tones to create a cozy and luxurious space
1
 
1
 
the spaces are interconnected through a staircase and an open void in the middle of the house
the spaces are interconnected through a staircase and an open void in the middle of the house
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 

project info: 

 

name: SkyGarden House

architects: Pham Huu Son Architects | @arch.phamhuuson

location: Nha Trang City

size: 400 sqm

status: completed in 2023

KEEP UP WITH OUR DAILY AND WEEKLY NEWSLETTERS
suscribe on designboom
- see sample
- see sample
suscribe on designboom
happening now! discover how the free app, bloomberg connects, makes any gallery experience more interactive and engaging with exclusive content, not only for those visiting in person, but to anyone around the world! 

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5