D•LIM architects: ahn jung geun memorial hall
 
D•LIM architects: ahn jung geun memorial hall
aug 13, 2013

D•LIM architects: ahn jung geun memorial hall

D•LIM architects: ahn jung geun memorial hall
image © youngchae park
all images courtesy of D•LIM architects

 

 

 

nestled around a forest on mount nam, the ahn jung-geun memorial hall designed by south korean firm D•LIM architects, is an environmentally efficient center dedicated to one of korea’s most famous patriots. located on namsan in seoul, korea the building’s configuration of 12 cubic masses are clustered around a central void space. extending upwards from a sunken base, half of the volume sits below the ground level – protecting the view shafts of the 40-foot tall trees that surround the site.

 

during the day the structures stand tall, like spirits towering over the nearby old war shrine, while at night the hall turns into 12 brightly-burning lights as hundreds of thousands of people pay tribute to the well known independence activist, nationalist, and pan-asianist. the public building offers visitors a sensory experience with an atmosphere that encourages commemoration and contemplation. prominent digital LED screens display ahn’s legacy, projecting images and videos onto the interior spaces.

 

 

D•LIM architects: ahn jung geun memorial hall
during the day, the memorial hall stands tall, like spirit tablets, towering over the old site of the war shrine
image © youngchae park

 

 

the orthogonally arranged volumes offer a high diversity of spaces with internal large openings. a three-storied centralized void space features a retractable skylight, which emits daylight and natural ventilation into the building. sustainable design principles are applied throughout, with a double-layered skin in the assembly hall and polycarbonate panels to keep the inside temperature stable, as well as providing natural light. water surrounding the site’s perimeter falls down to the sunken floor level in summer helping to naturally cool the interior of the building. the translucent texture of the u-shaped glass facade accentuates light reflections and the surrounding greenery, enhancing the symbolic significance of the commemorative hall.

 

 

D•LIM architects: ahn jung geun memorial hall
the ahn jung-geun memorial hall is surrounded by 40-foot tall trees
image © youngchae park

 

 

D•LIM architects: ahn jung geun memorial hall
at night, it becomes 12 brightly-burning lights as hundreds of thousands of people visit the hall on Mount Nam
image © youngchae park

 

 

D•LIM architects: ahn jung geun memorial hall
water in the perimeter of the site falls down to the sunken floor in summer, which cools down the areas around the building
image © youngchae park

 

 

D•LIM architects: ahn jung geun memorial hall
sunken area
image © youngchae park

 

 

D•LIM architects: ahn jung geun memorial hall
a three-storied void space is placed in the center of the building
image © youngchae park

 

 

D•LIM architects: ahn jung geun memorial hall
the staircase on the first floor
image © youngchae park

 

 

D•LIM architects: ahn jung geun memorial hall
view in the lobby
image © youngchae park

 

 

D•LIM architects: ahn jung geun memorial hall
plan level 1f

 

 

D•LIM architects: ahn jung geun memorial hall
plan level 2f

 

 

D•LIM architects: ahn jung geun memorial hall
plan level B1

 

 

project info:

 

architects: young lim + sun kim (d•lim architects)
project team: sunyoung hwang, jihwan kim, seokwon lee, kyungtae park, hojun song
photographs: youngchae park
location: namsan park, seoul, korea
building area: 1,185.02 m2
gross floor area: 3,756.61 m2
building scope: b2, 2f
exterior finish: u-profiled glass(double), thk 28 pair glass, exposed concrete
interior finish: basalt, polycarbonate panel, water paint on the gypsum board
structure engineering: kyungjai structural engineers co., ltd.
civil engineering: saegil engineering & consulting co., ltd.
mechanical engineering: eng energy design lab
electrical engineering: hitec engineering co.,ltd
lighting design: well-light
construction: daewoo e&c
construction completion: 2010.10
client: the building council of ahn jung-geun memorial

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
505,837 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine